Home / Hoofdklasse B zaterdag / Swift haalt Ralph Jurka terug naar Amsterdamse velden

Swift haalt Ralph Jurka terug naar Amsterdamse velden

Ralph Jurka is komend seizoen weer op de Amsterdamse velden te bewonderen. De aanvaller, die in het verleden voor RODA ’23, NFC, Sporting Martinus en Ajax Zaterdag uitkwam, gaat na een tussenjaar spelen voor Swift.

De 26-jarige Jurka hield het na twee seizoenen Ajax Zaterdag even voor gezien. Waar het eerste seizoen op De Toekomst uitstekend ging, viel het tweede jaar enigszins tegen. Jurka besloot om een jaar rust te nemen en te kijken hoe dat beviel. “Ik begon het voetbal echter al snel te missen, waardoor ik besloot om komend seizoen weer te gaan spelen”, vertelt Jurka, die gedurende dit seizoen vooral voor zichzelf trainde in de sportschool. De afgelopen periode was hij met verschillende clubs in gesprek. “Laatst kwam ik de voormalig fysiotherapeut van Ajax Zaterdag tegen, die ik nog goed ken uit mijn periode bij de club. Hij vertelde me dat Swift nog op zoek was naar een aanvaller en vroeg of dit wat voor mij was. Persoonlijk had ik wel oren naar een overstap naar die club, waardoor ik besloot om met Swift in gesprek te gaan.”

De gesprekken verliepen dermate goed dat Jurka voor Swift koos. “Ik wilde het liefst een club in de regio Amsterdam. Swift viel goed in dat plaatje. Anderzijds leek het me een mooie club om voor te spelen.” Jurka hoopt volgend seizoen veel speelminuten te maken, al realiseert hij zich als geen ander dat dit ook aan zijn eigen vorm ligt. “Een trainer kan natuurlijk nooit de garantie bieden dat je speelt, maar ik kom zeker niet om op de reservebank te zitten. We gaan in de voorbereiding zien hoe de trainer (Martin de Groot, red.) het elftal gaat vormgeven.” De komende maanden traint Jurka nog even voor zichzelf. “In de zomer sluit ik voor het eerst bij de selectie aan om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ook mijn nieuwe teamgenoten speelden dit seizoen weinig tot geen wedstrijden, waardoor we allemaal ongeveer op hetzelfde fitheidsniveau zitten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Dini Spil

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)