Home / Algemeen / Swift haalt Shaquille Doorson van competitiegenoot Ajax

Swift haalt Shaquille Doorson van competitiegenoot Ajax

Shaquille Doorson vervolgt zijn loopbaan bij zaterdag Hoofdklasser Swift. De 21-jarige middenvelder komt over van competitiegenoot Ajax, waar hij na veel blessureleed op een zijspoor belandde. Na Bogdan Constantin (Ter Leede) en Jordy Wens (CSW) is hij de derde aanwinst voor volgend seizoen.

Eind februari werd bekend dat Doorson, in 2015 Talent van het Jaar, na twee seizoenen kon vertrekken bij Ajax. In een interview zei hij toen: “Jorg (Smeets, red.) weet wat ik kan als ik fit ben. Als hij er dan voor kiest om mij weg te doen vanwege een reden waar ik weinig invloed op heb, dan heb ik daar gemengde gevoelens over. Ik vraag me dan echt af waarom hij mij eigenlijk heeft gehaald. Hij heeft mij met een idee gehaald en ik heb niet het gevoel dat hij daar nog hetzelfde in staat. Ik ben een speler die bij een club wil spelen waar hij zich gewaardeerd voelt. Bij mijn komst was dat het geval, maar na mijn blessures niet meer.”

De middenvelder ging op zoek naar ‘een club die het vertrouwen in mij houdt en een trainer die in mij blijft geloven’. Die heeft hij nu met Swift gevonden. “Het gesprek bij Swift verliep goed. Bart Logchies (nieuwe trainer, red.) gaf mij het gevoel dat hij en Swift de juiste keuze zijn op dit moment”, zegt hij op de website van de club. “Hij heeft mij precies verteld hoe hij werkt en dat de input eveneens van mijn kant moet komen, maar daar had hij alle vertrouwen in. Ik heb in Logchies op het eerste oog een trainer gevonden waar ik opnieuw naar zocht; een trainer die wel het vertrouwen in mij heeft. Ik kijk ernaar uit om te gaan werken met Logchies en te acteren in een andere sfeer dan bij Ajax.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)