Swift haalt spits Bas Buimer (Be Quick ’28) uit Zwolle

Bas Buimer maakt vanuit Zwolle de overstap naar Amsterdam. De 23-jarige spits van eersteklasser Be Quick ’28 speelt volgend seizoen bij zaterdag Hoofdklasser Swift, waar hij de achtste versterking is.

Een jaar geleden leek Buimer ook al op weg naar Amsterdam, maar vond een nieuwe baan in Zwolle en koos daardoor voor een langer verblijf bij Be Quick ’28. “Ik was van plan om met twee vrienden uit Zwolle (Lennart Bril en Thomas van den Berg, red.) bij WV-HEDW te gaan spelen, alleen ging dat niet door. Nu verhuis ik definitief naar Amsterdam voor mijn studie en ging op zoek naar een nieuwe club. WV-HEDW zou altijd een optie zijn, maar ik heb nog steeds ambitie. Ik denk dat ik die het best bij Swift kan vinden.”

De spits, dit seizoen goed voor negen doelpunten in de competitie, kreeg diverse aanbiedingen van verschillende Hoofdklassers uit het oosten en was dus al van plan om zijn geluk op een hoger niveau te beproeven. Die stap omhoog maakt hij nu in Amsterdam. “Ik heb drie jaar in de tweede en drie jaar in de eerste klasse gespeeld en ben klaar voor een stap omhoog. Ik weet dat het een behoorlijke stap is vanuit de eerste klasse en wil mezelf ontwikkelen.”

image3

Buimer was vrij snel rond met Swift. “Swift was eigenlijk als enige club uit Amsterdam serieus en ik had er meteen een goed gevoel bij. De trainer (Mark Evers, red.) is erg ambitieus, wil graag voetballen en ik voelde al redelijk snel het vertrouwen. Ze kennen nu natuurlijk een lastige periode, maar met de versterkingen die zijn gehaald, kunnen we volgend seizoen voor een beter resultaat gaan. Daarnaast staat het sociale aspect hoog in het vaandel bij Swift en dat vind ik ook belangrijk.”

Er is echter wel een verschil tussen het voetbal in het oosten en het westen van het land, erkent Buimer ook. “Ik ken natuurlijk alleen de Hoofdklasse C, uit mijn regio en waarin een aantal vrienden van mij spelen. De Hoofdklasse A ken ik wat minder, het voetbal is volgens mij iets technischer. Uit het oosten heb ik een goede wedstrijdmentaliteit meekregen en daar zou ik mijn voordeel uit kunnen halen.”

Foto’s Robin Tiebosch

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)