Home / Algemeen / Swift hard onderuit tegen Ouderkerk

Swift hard onderuit tegen Ouderkerk

In Amsterdam-Zuid heeft Ouderkerk een verdiende en ruime overwinning behaald. Tegen Swift kwam het elftal van Martin van Egmond heel snel op een 0-2 voorsprong. Swift vocht zich knap terug tot 2-2 maar stond snel weer op achterstand nadat het een cadeautje weggaf. In slotfase counterde Ouderkerk zich naar een 2-5 overwinning. Door de zege heeft Ouderkerk de aansluiting met de subtop in de vierde klasse F gevonden.

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de gasten, Ouderkerk overdonderde Swift met goed en fel spel. Na tien minuten kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. Wesley Wendel maakte dankbaar gebruik van een slapende Swift-achterhoede en schoot de 0-1 van dichtbij binnen. Niet veel later stond het 0-2 nadat een afzwaaiende voorzet van Dennis Dielemans midden hoog in het Swift doel belandde. De gastheren hadden alle geluk van de wereld dat de wedstrijd niet al na twintig minuten beslist werd. Zo werd een inzet van Ouderkerk door Jaap van Nes van de lijn gehaald en belandde een vrije trap van Marvin Kempes op de lat.

aftrap

Waar Ouderkerk het dus naliet om de wedstrijd in het slot te gooien rechtte Swift haar rug en kwam het terug in de wedstrijd. Floor Havermans legde de bal panklaar voor Teun Vermaas en de verdediger schoot na 22 minuten fraai raak. Een aantal minuten later stond het alweer gelijk. Frank Gielis speelde zichzelf knap vrij en gaf een prima pass op Siemen Ingelsen. De linksbuiten schoot het leer laag tegen de touwen en zorgde zo voor de 2-2 tussenstand.

In de dertigste minuut kwamen de gasten heel gemakkelijk opnieuw op voorsprong. Een vrije trap vanaf het middenveld van Marvin Kempes werd verkeerd beoordeeld en belandde in het lege Swift doel. Diezelfde Marvin Kempes beging vlak voor rust een belachelijke overtreding. Terwijl de bal op een totaal andere plek was trapte Marvin Kempes Swift-middenvelder Havermans schandalig na. Jammer genoeg zag scheidsrechter Van Dijen de idiote overtreding niet anders had er zeker een rode kaart en lange schorsing gevolgd.

M van Egmond

Na rust golfde het spel op en neer en kwam Swift een kwartier voor tijd bijna aan de gelijkmaker. Maar de vrije trap van invaller Hans Sybrandi belandde op de paal. In de laatste vijf minuten van het duel counterde Ouderkerk zich naar een ruime zege. De vierde goal kwam van Remy van Luyn en was een fraai doelpunt. De invaller, die twee weken geleden nog de eerste doelman van Ouderkerk was, kapte zijn tegenstander mooi uit en schoot knap binnen. Enkele minuten later rondde Mitchel Melissen een assist van Tom van Rossum fraai af en bepaalde hij de eindstand op 2-5. Ouderkerk was deze zondag feller en verdedigde beter dan Swift en won daarom verdiend op het Olympiaplein.

Foto’s Jordy Beukeboom

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)