Swift in laatste minuut op gelijke hoogte met Spakenburg

Dinsdagavond heeft Swift het eerste oefenduel van de voorbereiding gespeeld. Op Sportpark De Westmaat oefende de club tegen SV Spakenburg. Het was voor de Amsterdammers een tegenstander van formaat. ‘De Blauwen’ eindigden het afgelopen seizoen als zevende in de Tweede Divisie, Swift werd vierde in de zaterdag Hoofdklasse. De wedstrijd kende geen winnaar, in de laatste minuut maakte Swift de 3-3.

Om 20.00 uur werd op er De Westmaat afgetrapt. Aan het begin van de wedstrijd werd het gelijk duidelijk dat trainer Martin de Groot zijn ploeg had opgedragen om de voetballende optie te kiezen. Dit was niet zonder risico, achterin werd er af en toe de bal verloren. Spakenburg probeerde namelijk gretig de bal te veroveren. De eerste kans van de wedstrijd was voor Spakenburg. Na een corner wist Floris van der Linden (voormalig spits van Ouderkerk) op doel te koppen, doelman Darrin de Meza kon de bal stoppen. Halverwege de eerste helft kreeg Spakenburg twee mogelijkheden. Youri Koelewijn nam de bal op zijn pantoffel, het schot werd gekraakt. De tweede poging van Koelewijn werd eveneens gekraakt. Snel daarna volgde de eerste kans voor de bezoekers uit Amsterdam. Aanvoerder Daan Sutorius zette de aanval op, hij stuurde Fidel Yilmaz diep. Yilmaz bracht de bal twee keer in, dit resulteerde in een mogelijkheid voor Daan Driever. Na 33 minuten voetballen kwam Spakenburg op een 1-0 voorsprong. Argjend Selimi zette de aanval van de linkerkant op en ging de combinatie aan. Hierdoor sneed hij door de Amsterdamse verdediging heen, de bal kon gemakkelijk worden afgelegd op Van der Linden. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel.

Met een 1-0 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamers op. Trainer De Groot van Swift wisselde bijna zijn volledige elftal. De trainer van Spakenburg, Eric Meijers, deed hetzelfde en stuurde meerdere nieuwe spelers het veld in. Vijf minuten na de pauze kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte. Vanaf de rechterkant wilde Carlos Groen de bal voorgeven. Spakenburg-verdediger Koos Werkman wilde de bal blokken, echter veranderde de bal daardoor zo van richting dat de goalie kansloos was. Rap daarna kreeg Spakenburg een penalty, na een overtreding van een Swift-verdediger. Robin Eindhoven ging achter de bal staan en schoot beheerst in de linkerhoek binnen.

Swift kreeg gedurende de tweede helft meer mogelijkheden. Na een hoekschop kreeg Jose Barbosa Nhoca de mogelijkheid om uit te halen, zijn schot ging een halve meter over het doel. In minuut 73 kwam Swift weer op gelijke hoogte. Een corner werd in eerste instantie door Spakenburg weggewerkt, maar werd vanaf de rechterkant nogmaals ingebracht. Ron Rosenhart kwam bij de eerste paal en kopte de gelijkmaker voor de Amsterdammers binnen. In de slotfase dacht Swift zelfs op voorsprong te komen, maar de goal werd door de grensrechter afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later was het wel aan de andere kant raak. Aanvaller Eindhoven maakte zijn tweede van de avond en zette Spakenburg op een 3-2 voorsprong. Tot in de laatste minuut leek Spakenburg de overwinning in de wacht te slepen. Swift stak daar met een vloeiende aanval een stokje voor en maakte de 3-3.

Het was voor de Amsterdammers een erg nuttige oefenwedstrijd. Veel spelers hebben minuten kunnen maken tegen een sterke tegenstander. Aankomend weekend staat er voor Swift een mooie wedstrijd op het programma. Op Sportpark Olympiaplein wordt er geoefend tegen JOS Watergraafsmeer.