Swift in tweede helft ten onder bij Haaglandia/Winston

Trainer Kees Oostermeijer was na afloop van het duel tussen Swift en Haaglandia/Winston in de eerste klasse B reeël. Zijn ploeg was zojuist met een 4-2 nederlaag van het veld gestapt in Rijswijk en moest met name in de tweede helft zijn meerdere erkennen in de thuisploeg. “We kunnen geen verwijten maken, Haaglandia heeft verdiend gewonnen”, reageerde Oostermeijer na afloop.

Toch begon zijn ploeg uitstekend aan het treffen, want al na twee minuten tekende Thijs Hasselhoff voor de 0-1. De spits was er als de kippen bij om de rebound van een schot van Fabian Munsterman binnen te tikken. Heel lang kon de ploeg echter niet genieten van de voorsprong, want amper vijf minuten later stond de thuisploeg met 2-1 voor, door twee identieke doelpunten van Giorgio Achterberg en Andre Rumampuk. “Beide doelpunten vielen uit een afgeslagen voorzet, waar bij ons op het middenveld niet op gereageerd werd”, blikt Oostermeijer terug op de beginfase van de wedstrijd.

Een beginfase waarin Swift de thuisploeg onder druk zetten. Dat wist de ploeg van Oostermeijer echter niet vol te houden, waardoor Haaglandia/Winston beter in haar spel kwam. “Het rare scoreverloop zorgde ervoor dat zij makkelijker onder de druk vandaan konden voetballen. Dat zijn de verdiensten van Haaglandia, dat deden ze heel goed”, aldus de trainer van Swift, die zijn ploeg wel nog voor rust op gelijke hoogte zag komen. Stef Leliveld rondde goed af, na een steekpass van Max van Wakeren.

De tweede helft bleek echter voor de thuisploeg te zijn. Na de rust had Haaglandia/Winston het beste van het spel. “We hadden in de rust een heel positief gevoel. We hebben het wel over de tegendoelpunten gehad, maar ik had het gevoel dat we, met het spel in de eerste helft, met een goed resultaat naar huis konden gaan. Maar dat verdwaalde afstandsschot konden we niet meer te boven komen.”

 

Met ‘dat verdwaalde afstandsschot’ doelt Oostermeijer op de 3-2 van Kevin Tabi. De middenvelder schoot van grote afstand raak. Nadat Haaglandia/Winston op voorsprong was gekomen, had Swift moeite om nog kansen te creëren. “Door de vermoeidheid en het feit dat we meer ruimtes moesten weggeven, zijn we niet meer in de buurt gekomen van het doel. De tweede helft was Haaglandia gewoon de betere ploeg, daar moeten we reëel in zijn.”

Slechts één keer had Swift een kans op een treffer in de tweede helft. Max van Wakeren schoot in de kansrijke positie bij de tweede paal hard en hoog over. Even hiervoor had de absolute uitblinker Ivailo Staal de stand al op 4-2 gebracht uit een vrije trap, wat later de eindstand bleek. Door de nederlaag zakt Swift een plaats op de ranglijst. “Iedere nederlaag is duur, maar aan de andere kant hebben we nog twaalf wedstrijden. We gaan niet bij de pakken neerzitten door deze nederlaag, ik vind dat we onszelf niks kunnen verwijten. We hebben ervoor gestreden, maar Haaglandia was vandaag nou eenmaal iets beter.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B

Verslag en foto Chris Meijer

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)