Home / Algemeen / Swift kent door drie goals van Smeeing uiteindelijk weinig problemen met AFC
WEDSTRIJD

Swift kent door drie goals van Smeeing uiteindelijk weinig problemen met AFC

De derby in de zaterdag hoofdklasse A tussen AVV Swift en AFC is uiteindelijk een makkelijke prooi geworden voor de thuisclub. De ploeg van Bart Logchies won na een stroef begin met 3-1, door drie goals van Jaap Smeeing. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

De eerste helft was voorde neutrale toeschouwer het aanzien nauwelijks waard. Swift had veelvuldig balbezit, maar creëerde amper een kans. AFC, dat gegroepeerd speelde, kon aanvallend geen vuist maken. Dat had mede te maken door het ontbreken van de geblesseerde aanvallers Pepijn Veerman en Mitchell Faerber. Daarnaast was Floris Dokkum geschorst.

Foto Tom Poederbach | Thierry van der Kooye (l) in duel met Tim Wulffraat

Het was lang wachten op de eerste kans van de wedstrijd. Op wat speldenprikjes na (een kopbal vrij Tim Wulffraat namens Swift uit een corner) leek AFC halverwege de eerste helft op voorsprong te komen, maar de treffer van Wessel Westerhof werd afgekeurd. Daan Brinkman, de beste man aan AFC-zijde, stoomde op aan de rechterkant en zijn voorzet kwam via Daan Sutorius bij Westerhof terecht die van dichtbij Bogdan Constantin passeerde. Scheidsrechter Greveling had echter een handsbal geconstateerd.

Tien minuten voor rust werd de wedstrijd eindelijk opengebroken toen AFC-doelman Maxim van Ingen (die Jort Berghuis verving omdat hij deze week vader was geworden) een schot van Jaap Smeeing niet onder controle kreeg en zijn schot onverwachts de 1-0 betekende. Diezelfde Smeeing en Max van Wakeren vergaten nog voor rust de voorsprong te verdubbelen.

Foto Tom Poederbach | Jaap Smeeing (l) viert een van zijn drie treffers met Max van Wakeren

Vijf minuten na rust viel de tweede treffer wel. Een vrije trap van Van Wakeren werd door Danny Goedkoop niet goed verwerkt tot een corner. Smeeing zorgde uit dat dode spelmoment van dichtbij voor de 2-0. AFC was vervolgens niet bij machte om het Swift lastig te maken, al raakte Sutorius nog de paal. Na twintig minuten lag ook de derde treffer achter Van Ingen. Van Wakeren ging er aan de linkerkant vandoor. Zijn voorzet werd door invaller Syrano Morison tegen Van Ingen aangeschoten, maar in de rebound zorgde Smeeing voor de 3-0. Een grote uitslag leek in de maak.

Foto Tom Poederbach | Daan Sutorius redde vlak voor tijd de eer voor AFC

Tim Wulffraat (2x), Van Wakeren (2x) en Morison lieten de grootste kansen op een grotere zege echter liggen. Daan Sutorius redde de eer van de bezoekers door drie minuten voor tijd nog de 3-1 te maken.

Maandag een uitgebreide samenvatting van het duel en de reacties van Jaap Smeeing en Daan Sutorius. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse A.

Foto’s Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC