Swift kijkt op trainingskamp in Portugal vooral vooruit

Swift heeft zich in het Portugese Lagos voorbereid op de tweede seizoenshelft. Deze zal in eerste instantie in het teken staan van handhaving in de zaterdag Hoofdklasse. Trainer Bart Logchies wil ook vooral vooruitkijken.

Volgens de oefenmeester is het trainingskamp goed verlopen. “Ja fantastisch, helemaal goed. Zes dagen weggeweest, schitterend weer gehad, mooi programma en de groep is goed bij elkaar gekomen.” Of het ook heeft geholpen, zal volgens de oefenmeester nog moeten blijken. “De mate waarin een trainingskamp geslaagd is, wordt altijd afgemeten aan de eerstkomende wedstrijden.”

In Portugal werd er ook gesproken over het verloop van de eerste seizoenshelft. “In de evaluatie, maar ook vooral vooruitkijken in actiepunten wat we in de tweede helft van de competitie met elkaar willen verbeteren.” Wat er dan precies is besproken, wil Logchies niet veel over kwijt. “Dat is tussen mij en de jongens.” Het verblijf van vijf dagen werd ingevuld met diverse activiteiten, waaronder een strandwandeling, golfsurfen en genieten van de zon.

Naast de vele activiteiten heeft Swift in Portugal twee keer een training gehad, maar geen oefenwedstrijd. “Omdat ik dat niet verstandig vind”, legt Logchies uit. “We hadden sinds de winterstop nog niet getraind. Om dan meteen weer te gaan spelen, vind ik niet geweldig. Ik train liever; dan kan ik meer doen dan in zo’n wedstrijd.” Logchies, die aan het eind van het seizoen vertrekt bij Swift, wil het seizoen zo positief mogelijk afsluiten. “We willen ons graag op een goede manier handhaven en je weet nooit wat er nog meer in het vat zit.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)