Swift komt met punt nog goed weg uit Mijdrecht

Zaterdag Hoofdklasser AVV Swift heeft voor de tweede keer op rij met 1-1 gelijkgespeeld. Na Jodan Boys hield nu Argon de ploeg van Bart Logchies op een punt. Bijna de hele wedstrijd waren de Amsterdammers de bovenliggende partij, maar dit kwam niet tot uitdrukking in een overvloed aan kansen. Bovendien had het weinig gescheeld of de gasten waren helemaal met lege handen terug naar het Olympiaplein gestuurd.

Vlak voor tijd kreeg Patrick Lokken (ex-spits van JOS) drie grote kansen om Swift pijn te doen. Reservedoelman Jordy Wens, die de afwezige Bogdan Constantin verving, was echter alert bij twee kopballen en een stift. “Daar kwamen we echt goed weg”, zei aanvoerder Rutger de Vries na afloop. Vooral omdat Swift het in de tachtig minuten daarvoor liet liggen. De Amsterdammers hadden veelvuldig balbezit, maar slaagden er niet in gevaar te stichten. “We maken wel het spel, alleen creëren bijna geen grote kansen. Eigenlijk leidde het nergens toe.”

Met name in de voorhoede ontbrak het aan de juiste afstemming en communicatie. Nadat een treffer van Tim Wulffraat werd afgekeurd vanwege buitenspel, profiteerde Argon halverwege de eerste helft van slordig verdedigen om de score te openen. Mark van der Weijden kreeg teveel ruimte voor zijn individuele actie en leverde de bal vervolgens in bij Lokken, die met een diagonaal schot de 1-0 op het scorebord zette.

Op slag van rust kwam Swift alsnog op gelijke hoogte. Argon-doelman Romero Antonioli haalde Wulffraat neer, waarna de toegekende strafschop door Jaap Smeeing tegen de paal werd geschoten. Omdat de scheidsrechter Gerard Aafjes namens de thuisploeg te vroeg zag inlopen, moest de penalty opnieuw genomen worden. Nu was Smeeing wel trefzeker: 1-1.

De tweede helft was amper twee minuten oud toen Argon een strafschop kreeg. Mike Ruijter raakte de bal bij een sliding ongelukkig met de hand en zag Wens vervolgens de inzet van Lokken uit de hoek pakken. In de jacht op de voorsprong slaagde Swift er niet in om de hechte defensie van de thuisploeg stuk te spelen. Slechts een enkele keer creëerde de ploeg een mogelijkheid, maar Wulffraat (voorlangs), Max van Wakeren (lastige hoek gepakt) en invaller Jordy de Groot (één-op-één recht op Antonioli) hadden hun vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant moest Ruijter handelend optreden om een kopbal van Aafjes van de doellijn te halen en stelde Wens in de slotfase het ene punt veilig.

De Vries zocht naar een verklaring voor het oneindige breiwerk van de Amsterdammers. “Er staan een aantal nieuwe spelers in het veld, zeker in de voorhoede. Misschien moet iedereen een beetje wennen aan elkaar. Dan komen de automatismen vanzelf. De bereidheid is er wel, de sfeer is ook goed, maar het echte gevoel is er nog niet. Vorig jaar maakten we best veel goals, zeker in uitwedstrijden waren we bijna onverslaanbaar. Nu zijn we er kwalitatief zeker niet minder op geworden, maar het moet gewoon nog even gaan lopen. Als we ze thuis treffen, gaan we eroverheen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse A