Swift komt net te kort tegen Montfoort

Tegen Hoofdklasser Montfoort heeft Swift niet voor een verassing kunnen zorgen. Het elftal van Johan van Wort kreeg in de eerste helft duidelijk een lesje in effectiviteit en ging met een 2-0 achterstand rusten. In de tweede helft kwam vierdeklasser Swift sterk terug en wist het de aansluitingstreffer te maken. Verder kwamen de Amsterdammers helaas niet en dus werd er met 2-1 verloren.

Swift nam brutaal het initiatief en kreeg direct een aantal vrije trappen die vanaf de zijkant richting het doel werden gedraaid. Hier ontstond ook de eerste grote kans uit. Een kopbal van Wietse Kuiper werd fraai over de lat getikt door de uitstekende Montfoort-doelman Ketting. In de eerste twintig minuten kreeg Swift nog wat halve kansjes maar gescoord werd er niet.

In de 26ste minuut kwam Montfoort uit het niets op voorsprong nadat een corner slecht werd weggewerkt en Menno Venhof raak schoot. Tien minuten later viel de 2-0. Een combinatie door het midden werd eenvoudig door Max Verweij afgerond. Zo wisten de gasten uit anderhalve kans twee keer te scoren en leek het een kansloze avond voor Swift te gaan worden. Zeker nadat spits Joost Boeles en verdediger Wietse Kuiper met blessures het veld moesten verlaten.

Maar Swift rechtte in de tweede helft haar rug en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er ook, Daan Wessels schoot een makkelijk gegeven strafschop feilloos binnen. De gasten gingen op zoek naar de gelijkmaker en kregen ook nog een kans. Het schot van Floor Havermans werd echter klemvast gepakt door doelman Ketting. Vlak hierna floot de leidsman af en was de bekeruitschakeling voor Swift definitief.