Home / Algemeen / Swift komt tegen Achilles Veen twee keer terug van achterstand

Swift komt tegen Achilles Veen twee keer terug van achterstand

In de zaterdag Hoofdklasse heeft Swift voor de tweede keer op rij met 2-2 gelijk gespeeld. Waar de ploeg van Bart Logchies tegen Rijnvogels tweemaal een voorsprong uit handen gaf, kwamen de Amsterdammers in het duel met Achilles Veen juist twee keer goed terug van een achterstand.

“We zijn er niet ontevreden mee, maar schieten er niet heel veel mee op”, zei Max van Wakeren. De vleugelaanvaller stelde met zijn gelijkmaker een punt veilig voor de Amsterdammers. Na zes minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan door een openingstreffer van Niek Wilborts. Binnen een paar minuten stond het gelijk. Een hoekschop van Dennis Dinkgreve werd door aanvoerder Mike Ruijter teruggelegd, waardoor Carlos Groen de 1-1 kon maken.

Ook de tweede treffer van Swift kwam vrij snel nadat Achilles Veen de voorsprong herstelde. Roel de Kruijk bracht in het begin van de tweede helft de 1-2 op het scorebord en twee minuten later trok Van Wakeren de stand gelijk. Voor hem persoonlijk een belangrijke, na een tijdje droog te hebben gestaan. Hij kon een voorzet van Groen eenvoudig binnen glijden. “Een makkelijke goal, maar ik ben er wel blij mee”, vervolgde Van Wakeren opgelucht. “Op een gegeven moment wordt die nul een beetje hatelijk.”

De 2-2 stand na 55 minuten haalde ook het einde. Het spelbeeld was inmiddels een stuk minder verzorgd dan in het begin. “Veel lange ballen en daar zijn we allebei eigenlijk niet zo goed in. Het werd een beetje saai.” Veel hebben de Amsterdammers overigens niet aan het punt. Swift blijft elfde staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.