Swift koploper na zege in derby tegen HBOK

Op het Olympiaplein heeft Swift zeer goede zaken gedaan. De Amsterdammers wisten HBOK op eigen veld met 2-0 te verslaan. Doordat concurrenten Sportlust en Deltasport gelijk speelden gaat Swift alleen aan kop in de eerste klasse B. HBOK zakt steeds verder weg en zal zich in de laatste zeven wedstrijden moeten richten op het ontlopen van directe degradatie.

De openingsfase van de derby in Amsterdam-Zuid was gelijkwaardig. Beide elftallen werkten hard en gaven elkaar niks cadeau. De eerste grote kans was voor de bezoekers uit Zunderdorp. Robin de Groot werd weggestuurd en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek tegen de paal. Na een kwartier werd Swift sterker en was het via voorzetten vanaf de flanken gevaarlijk. Zo kwamen Tijs Boeting, Nik Gabelen en Stef Lelieveld in kansrijke positie,  maar gescoord werd er nog niet.

2

Na rust begon HBOK goed. De bezoekers kregen via Tom Clobus en Henk Abercrombie ook twee grote kansen om de score te openen. Maar de gasten hadden hun vizier niet op scherp staan en lieten het na om Swift op achterstand te zetten.

4

In de 65ste minuut kwam de thuisploeg uit het niets op voorsprong. Na een corner van Leliveld stond Gabel op de goede plek om de 1-0 op het scorebord te schieten. Amper een minuut later was het duel op het Olympiaplein beslist. Linksback Marcel van Aken gaf Jaap Smeeing een niet te missen kans waardoor de 2-0 een feit was. In het verdere verloop van de tweede helft kregen beide elftallen nog een paar goede kansen, gescoord werd er echter niet meer.

2-0 Swift

HBOK-trainer Don Guezen na afloop: “ Wij krijgen een paar goede kansen maar scoren niet, direct hierna beslist Swift het duel. Dat is het verschil vanmiddag. We hebben hard gewerkt, helaas was het niet voldoende. Directe handhaving zal lastig worden, maar zolang dit nog mogelijk is zetten we alles op alles om dit te bereiken.”