Swift krijgt te weinig met gelijkspel tegen HBOK

De derby in de zaterdag eerste klasse B tussen HBOK en Swift is geëindigd in 2-2. Daarmee kregen de bezoekers iets te weinig. Vooral in het laatste kwartier zat de ploeg uit Zunderdorp er helemaal doorheen. Morgen (zondag) een samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Het was feest bij HBOK. Het nieuwe sponsorhome/bestuurskamer werd geopend en de actie om geld in te zamelen voor een kunstgrasveld ging van start. De ploeg van Don Guezen kon de feestelijkheden niet opluisteren met een overwinningen. Mar het gelijkspel tegen Swift voelde wel zo. Guezen: “Wij mogen zeker niet klagen. In het laatste kwartier zaten we er helemaal doorheen en vergeet Swift het af te maken.” Zijn collega Kees Oostermeijer kwam na afloop tot dezelfde conclusie. Oostermeijer: “We verspelen hier twee punten , maar dat is ook de verdienste van HBOK.”

Foto John Beckman: Tom de Lange in duel met Dave Louiszoon

Het begon allemaal heel aardig voor de thuisploeg. Binnen honderd tellen krijgt Casper Penning een niet te missen kans als hij vlak voor doelman Teerink opduikt, maar zijn schot verdwijnt langs de verkeerde kant van de paal. HBOK speelt agressief en fel. Een vrije trap na zo’n zes minuten spelen leverde het volgende gevaarlijke moment voor het doel van Swift op. De vrije trap van penning was net niet besteed aan Jordy Dijkhuizen. Swift is tot dan toen alleen gevaarlijk geweest via een schotje van Kuyvenhoven.

Foto John Beckman: Michael Malmberg duelleert met
Foto John Beckman: Michael Malmberg (l) scoorde de openingstreffer van de wedstrijd

De eerste helft kenmerkte zich door de vele kansen waarvan de beste voor HBOK waren. Een fout van Dave Louiszoon wordt ook niet afgestraft door Tom Clobus. Pas na ene half uur komt de thuisploeg op voorsprong door Michael Malmberg die een schot van Penning op de paal als nog tot doelpunt promoveert (1-0). Nog geen twee minuten later is het al weer gelijk als Stef Leliveld op aangeven van Max van Wakeren de 1-1 maakt.

Na rust zet verdediger Tim Beelen HBOK weer op voorsprong. Nu kan HBOK daar maar twee minuten van genieten voordat het gelijk wordt. Jaap Smeeing kopt een voorzet van Leliveld binnen. Meer en meer zakt HBOK verder terug en is het wachten op de winnende treffer van Swift. Vooral in het laatste kwartier verzuimt de ploeg Oostermeijer de winnende te maken. Achtereenvolgens missen Bosboom, invaller Boeting  en Cristianen de kans op de winnende treffer.

Foto John Beckman:
Foto John Beckman: Tom Clobus op de huid gezeten door Nick Gabel en Mathieu Cristianen

In de vierde minuut van de blessuretijd behoedde doelman Robin Thiel HBOK nog van een nederlaag als hij een bijna zeker lijkend doelpunt van Tijs Boeting onschadelijk weet te maken op zijn doellijn.

Een samenvatting en reacties van HBOK-Swift zijn morgenmiddag op deze website te zien. Bekijk alle uitslagen, de stand en het programma van zaterdag 1B op de klassenpagina.