Swift laat kostbare punten liggen tegen defensief BVCB

Swift heeft in de eerste klasse B niet kunnen afrekenen met het laag geklasseerde BVCB. De gasten uit Bergschenhoek verkochten hun huid duur en hielden de Amsterdammers van trainer Kees Oostermeijer op een doelpuntloos gelijkspel, 0-0.

Als favoriet opende de nummer twee sterk. Toch was de eerste mogelijkheid voor BVCB, alleen konden de gasten in het drukke strafschopgebied niet tot een gevaarlijke poging komen. Beide ploegen hadden moeite elkaars verdediging te doorbreken, al zorgden enkele slordigheden achterin soms nog voor een kleine kans.

Na een klein kwartier spelen kreeg ook de thuisploeg zijn eerste kans. Na slecht uitverdedigen kon Tobias Kuijvenhoven echter niet profiteren en Swift op voorsprong brengen. De openingstreffer bleef namelijk steeds langer op zich wachten. Swift gaf veel ruimte weg achterin, al maakte BVCB daar geen gebruik van.

image (5)

Swift had moeite om zelf de wedstrijd te bepalen en kon alleen gevaarlijk zijn uit dode spelsituaties. De combinaties tussen aangever Rutger de Vries en afmaker Marcel van Aken leverden echter geen doelpunt op. Een vrije trap en een hoekschop werden respectievelijk rakelings naast en richting de keeper gekopt.

Ook na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. BVCB was duidelijk naar Amsterdam afgereisd in de hoop een punt te kunnen verdedigen, terwijl Swift hard op zoek was naar de overwinning. De Amsterdammers hadden echter moeite om een opening te vinden in de drukke verdedigingslinie van de ploeg uit Bergschenhoek. De thuisploeg kreeg een paar kansen om de ban te doorbreken, maar verzuimde hier goed gebruik van te maken. Zo schoot Kuijvenhoven oog in oog met doelman Mark Gaerthe hoog over en zag Hasse Bosboom zijn vrije trap in de korte hoek gestopt worden door de doelman van de gasten.

image (4)

De tijd begon te tikken en BVCB trok zich steeds verder terug op eigen helft. Op de counter probeerde de ploeg nog te verassen, wat zelfs in de slotfase tot een gevaarlijke mogelijkheid leidde. De ingevallen Ethan Scheimann kon doelman Teddy Janssen echter niet passeren, waardoor de wedstrijd langzaam zijn einde naderde. In de blessuretijd kreeg Swift met veel geluk nog de grootste kans van de wedstrijd. BVCB-doelman Gaerthe greep bij een hoge bal mis, maar de oplettende Dave Louiszoon van Swift kreeg de bal niet tussen de palen. Hierdoor lieten de Amsterdammers twee kostbare punten liggen in de strijd om de tweede plek.

‘Gezien het krachtsverschil hebben we twee punten laten liggen’, zei de teleurgestelde Kees Oostermeijer over de brilstand. ‘We hebben met twee aanvallende wissels nog geprobeerd iets te forceren, maar een doelpunt bleef uit. In de tweede helft kregen we vijf kansen, maar als je dan niet tot scoren komt, maak je het jezelf steeds lastiger.’ Toch is Oostermeijer op enkele punten gedeeltelijk tevreden over de prestatie van zijn team. ‘Ik heb, zeker in de tweede helft, heel veel strijd en inzet gezien. Het is als aanvallend team niet makkelijk om een kans te creëren tegen een elftal dat zich helemaal ingraaft. Er zijn mij genoeg positieve dingen opgevallen waar we mee verder kunnen.’

Door het 0-0 gelijkspel geeft Swift de concurrent de kans om goede zaken te doen. Zwaluwen ’30 heeft door een afgelasting een wedstrijd minder gespeeld en kan bij winst over Swift heen gaan. Het verschil is nu twee punten in het voordeel van de Amsterdammers. De achterstand op koploper Rijnvogels bedraagt tien punten.

Verslag en foto’s Joachim van der Marck.