Swift legt basis zege op Argon in sublieme start

Swift-trainer Mark Evers gaf onlangs aan dat zijn ploeg zich in wedstrijden sneller moet belonen. Op bezoek bij Argon ging dat de Amsterdammers, met een vroege 0-2 voorsprong binnen tien minuten, zeer goed af. Na de bliksemstart en een zeer sterke eerste helft maakte de formatie uit Zuid het zichzelf onnodig moeilijk en zakte het blij vlagen door de ondergrens. Het werd nog even billen knijpen, maar de vijfde zege op rij is wel binnen: 2-3.

“De eerste helft straften we hun manier van voetballen goed af. Maar ik was in de rust wel pissig dat we ze in de wedstrijd hebben gelaten. Die tegengoal mag gewoon niet vallen. Dat was gewoon slecht. Als die niet valt, sta je hier ruim voor. De 1-3 bij rust vond ik maar een magere afspiegeling”, kijkt Evers kritisch terug. De oefenmeester zag zijn ploeg na de pauze enorm worstelen met zichzelf. “Een dieptepunt qua voetbal van onze kant. Als je denkt dat je hier 1-6 wint door niets te doen, dan win je van geen enkele ploeg. We hebben vandaag geluk dat we tegen Argon speelden, want zij waren niet bij machte om ons echt pijn te doen.”

Er leek al vroeg geen vuiltje aan de lucht voor Swift. Met twee vrijwel identieke goals zaten de gasten binnen tien minuten op rozen. Een sublieme vrije trap vanaf links van Max van Wakeren en Dennis Dinkgreve die eenvoudig binnen kopte. Bij de eerste treffer hoefde Dinkgreve het leer alleen maar te schampen. Ook na de goals was Swift flink de baas en kreeg het de grote kansen. Een inzet van Ron Rosenhart zeilde langs de paal en een knappe actie van Bas Buimer eindigde in een te moeilijke hoek.

Argon kwam er totaal niet aan te pas en een zorgeloze middag voor Swift leek in de maak. Maar bij de eerste de beste kans was de thuisploeg meteen ijskoud. Op aangeven van Ian van Otterlo zorgde Jesse van Nieuwkerk voor een leeg doel voor de aansluiting. Voor eveneens een lege goal faalde Bas Buimer kort hierna wel. De spits was acht minuten alsnog scherp voor de goal. Ron Rosenhart bereidde hem voor en via een Argon-been kopte Buimer de 1-3 op het scorebord.

Na de pauze een totaal ander wedstrijdbeeld. Swift was geen schim van de ploeg voor rust. Veel balverlies, weinig creativiteit en slechte inzet. De schwung was helemaal weg. “Argon durfde in de eerste helft helemaal niets. De tweede helft durfden zij hogerop te spelen. Toen waren onze backs het spoor bijster. Als Buimer dan een kwartier lang het werk op moet knappen op de linksbackpositie, dan snappen we het niet helemaal. Dat sloeg helemaal nergens op. Je probeert het dan nog neer te zetten vanaf de kant, maar dat is schreeuwen in de woestijn.”

De rollen waren dus volledig omgedraaid. Argon was meerdere keren behoorlijk gevaarlijk. Teerink redde van dichtbij op een inzet van Wilco Krimp en de sluitpost tikte een poging van Van Nieuwkerk uit de kruising. Aan de overzijde lukte Swift helemaal niets meer. Invaller Lionel Frederik kreeg wel een keer de ruimte, maar had zeeën van tijd nodig.

Met nog zes minuten en wat blessuretijd op de klok pakte Argon opnieuw de aansluiting. Abdelfattah Zouzou vond na een goede individuele actie de linkerkruising. Zo werd het nog een hectische slotfase voor Swift. Argon was zelfs nog dichtbij de gelijkmaker. Teerink pareerde een schot van Van Nieuwkerk en de defensie voorkwam ternauwernood de rebound van Van Otterlo.

Swift hield stand en boekte uiteindelijk nog zwaarbevochten de vijfde winst op rij. Doordat Hoek op eigen veld tekort kwam tegen Jodan Boys sluit Swift de eerste seizoenshelft af op de vierde plek. “Dat je na zo’n tweede helft hem alsnog over de streep trekt, geeft aan dat we op de goede weg zijn. Overall was dit een dik verdiende overwinning en het is lekker dat je dit soort potjes gewoon wint. We kunnen heerlijk de winterstop in.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Paul Stoeltie

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)