Swift lijdt bij Achilles Veen vierde nederlaag op rij

Een maand geleden werd nog voorzichtig gesproken over nacompetitie voor promotie, nu moet Swift oppassen dat het niet zo gek loopt dat de Amsterdammers nog in de nacompetitie belanden om lijfsbehoud in de zaterdag Hoofdklasse veilig te stellen. Op bezoek bij Achilles Veen ging de ploeg van Bart Logchies voor de vierde keer op rij onderuit.

Na nederlagen tegen Rijnvogels, Zwaluwen en vorige week Jong FC Den Bosch was het seizoen al als een nachtkaars uitgegaan. In Veen was duidelijk te zien dat het duel voor beide ploegen weinig belangen meer hadden. De iets betere kansen waren voor Swift, maar juist de thuisploeg opende vlak voor rust de score. Theo Martens tekende in de 41ste minuut op aangeven van Thomas de Man voor de 1-0.

Daar kwam in de tweede helft geen verandering meer in. Van weerskanten gebeurde er na rust niet veel. Doelman Joost Meendering moest nog wel twee keer handelend optreden op pogingen van Sen Aerts (kopbal) en De Man (schot), terwijl Swift nauwelijks gevaarlijk kon zijn om een nieuwe verliespartij te voorkomen.

De Amsterdammers staan nog altijd tiende. De voorsprong op de nacompetitiestreep is acht punten, met nog vier duels te gaan. Het moet wel heel gek lopen wil Swift in de problemen komen, al is het nu wel in een behoorlijk neerwaartse spiraal beland. Over twee weken wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen FC ‘s-Gravenzande.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.