Swift lijdt bij Rijnvogels eerste nederlaag van dit jaar

Na acht duels op rij ongeslagen te zijn geweest, heeft zaterdag Hoofdklasser Swift de eerste nederlaag van dit kalenderjaar moeten slikken. De ploeg van Bart Logchies ging op bezoek bij Rijnvogels met 3-1 onderuit.

In de openingsfase gebeurde er een hoop, met een aantal goede kansen aan beide kanten. Een vrije trap van Rijnvogels-aanvaller Jaap van Duijn spatte op de kruising aaneen, terwijl Jesse Dingjan aan de overkant in vrije schietpositie het zijnet vond. Swift had een licht veldoverwicht en dit kon dit niet verzilveren met een openingstreffer. Daarom was het ook verrassing dat Rijnvogels vlak voor rust plots de leiding in handen nam door een doelpunt van Van Duijn.

Nog voor de theepauze liep de thuisploeg zelfs uit naar 2-0. Doelman Joost Meendering kon een vrije trap van Van Duijn niet helemaal lekker verwerken, waardoor Romano van der Stoep in de rebound raak kon tikken. Swift moest in de tweede helft een aanvalsoffensief inzetten. Rijnvogels werd onder druk gezet en de Amsterdammers namen de touwtjes in handen, maar een aansluitingstreffer bleef met het nodige kunst- en vliegwerk van de thuisploeg uit.

Toen Niek Ossevoort vijf minuten voor tijd de 3-0 op het scorebord bracht, was de wedstrijd gespeeld in het voordeel van Rijnvogels. Een late treffer van Dennis Dinkgreve was vervolgens slechts voor de statistieken. De middenvelder bepaalde op die manier de eindstand op 3-1.

Door de nederlaag – de eerste sinds begin december – heeft Swift weer een pas op de plaats moeten maken. De Amsterdammers zijn door Rijnvogels gepasseerd en zakten naar de achtste plek. Wel blijft het enorm dicht bij elkaar staan: de achterstand op nummer drie Jong FC Den Bosch is slechts drie punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.