Swift loopt in na ‘relatief gemakkelijke’ overwinning op Voorschoten’97

In de zaterdag Eerste klasse B heeft Swift een ruime overwinning geboekt. Op het eigen sportpark Olympiaplein werd Voorschoten ’97 met 4-0 verslagen door de mannen van Kees Oostermeijer. Door de winst op Voorschoten ’97 staat Swift nog steeds stevig op een gedeelde tweede plek; één punt achter koploper Sportlust ’46.

Tegen de nummer laatst op de ranglijst mocht Swift geen punten verspelen en de thuisploeg maakte dan ook geen fout. Bij de rust stond Swift al met 2-0 voor. Oostermeijer: “Het was een relatief gemakkelijke overwinning. Het was goed dat we voor rust het krachtsverschil in de score konden uitdrukken.” Via Max van Wakeren kwam Swift op een 1-0 voorsprong en door een benutte strafschop van Tobias Kuyvenhoven was het bij rust al een erg lastige opgave voor de bezoekers uit Voorschoten.

Na rust bleef Swift de druk erop houden en een kopbal van Tijs Boeting zorgde voor de 3-0. Oostermeijer: “Met name de tweede helft hebben we goed gespeeld en kwam de overwinning niet meer in gevaar.” Het slotakkoord was voor Fabian Munsterman, die de 4-0 eindstand op het scorebord zette. Door de overwinning smaakte na afloop extra lekker door het gelijke spel van concurrent Deltasport. Oostermeijer: “Met deze overwinning doen we goede zaken op de ranglijst, met het oog op de uitslagen in de competitie.”

Op 14 maart staat in de zaterdag Eerste klasse B de Amsterdamse derby op het programma. Swift ontvangt HBOK op sportpark Olympiaplein. Voor de rest van het programma, andere uitslagen en de stand kunt u kijken op de klassenpagina van de zaterdag Eerste klasse B.