Swift loopt na rust in Nijkerks mes

Swift heeft vanmiddag met ruime cijfers verloren bij Sparta Nijkerk. De ploeg van trainer Mark Evers ging met 5-1 onderuit tegen de formatie uit Gelderland. De Amsterdammers namen in het eerste bedrijf de leiding, maar de thuisploeg kwam voor de rust nog langszij. Na de pauze liep Sparta Nijkerk mede dankzij een loepzuivere hattrick van Frank Tervoert uit naar een grote zege.

Sparta Nijkerk - Swift

Er leek niets aan de hand voor Swift, dat al vroeg in de wedstrijd de leiding nam via Max van Wakeren. ”We begonnen aardig aan het duel en ik vond dat wij tussen minuut 15 en 35 de bovenliggende partij waren”, kijkt Evers terug. De bezoekers kwamen wel goed weg bij een kopbal van Tervoert die voor de lijn werd weggehaald. Op slag van rust kwamen de Nijkerkers alsnog op gelijke hoogte. Tim Krux kopte op aangeven van Ruud Jong de 1-1 op het scorebord. ”We verdedigen nog te vaak als junioren. Dat zag je onder andere bij dit doelpunt. We moeten meer op de man verdedigen en de persoonlijke duels winnen. Daar zijn we nog niet goed in”, vindt Evers.

Vlak na de pauze kreeg Swift een identieke goal tegen. Uit een voorzet van Joost Heerschop kopte Tervoert Sparta Nijkerk op voorsprong. Evers:”Na de 2-1 zie je dat je individueel niet tot de beste teams van de Hoofdklasse behoort. Sparta Nijkerk is een ploeg met veel Topklasse-ervaring en zij speelden ons gewoon weg. Bij ons viel het als een kaartenhuis in elkaar.” Het werd een pijnlijke tweede helft voor Swift. Tervoert was nog twee keer trefzeker en maakte zijn hattrick compleet. Het slotakkoord was voor Jesse Buitenhuis: 5-1.

Sparta Nijkerk - Swift

Door de nederlaag verzuimde Swift in te lopen op Odin’59 en Huizen, die beiden punten lieten liggen. De equipe uit Zuid staat nu op plek vijf in de zaterdag hoofdklasse A. Na een flitsende seizoensstart staat Swift inmiddels weer met beide benen op de grond. ”Je moet nu beseffen dat de tegenstanders steeds meer rekening met ons houden”, aldus Evers, die volgend weekeinde Ajax op bezoek krijgt. ”Voor Ajax hoef je die jongens niet te motiveren. Het team met het meeste karakter gaat winnen.”

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)