Martin de Groot

Swift loopt op bezoek bij Berkum tegen een nederlaag aan

Swift heeft zaterdagmiddag een nederlaag geleden tegen Berkum. Waar de ploeg van Martin de Groot in de eerste helft op voorsprong kwam, verloor het uiteindelijk met 2-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Hoofdklasse Zaterdag b

Berkum ging in de eerste minuten direct goed van start en creëerde een kans via Chris van der Meulen. De voetballer schoot echter hard tegen de lat aan, waardoor Swift goed wegkwam. Kort daarna schoot dezelfde speler de bal over, waarna Swift beter in de wedstrijd kwam. De Amsterdammers kwamen zelfs op voorsprong te staan. Jelle Spanninga werkte de bal bij een hoekschop handig binnen: 0-1.

De voorsprong leek voor Swift op het juiste moment te komen, maar binnen een mum van tijd stond de gelijkmaker al op het scorebord. Een voorzet van Van der Meulen bereikte Johnsen Bacuna die voor de 1-1 zorgde. Vervolgens had Swift een periode waarin het op zoek ging naar een nieuwe voorsprong, maar telkens stuitte het op keeper Jasper de Visser. Vlak voor rust kopte Dennis Horstman namens Berkum nog tegen de lat aan, waardoor de 1-1 stand bleef staan.

De thuisploeg bleef tijdens de tweede helft met hangen en wurgen overeind. Waar De Visser een aantal keer goed ingreep, haalde Horstman de bal na een uur spelen van de doellijn af. Twintig minuten voor tijd kreeg Berkum een penalty mee na een overtreding op Bacuna. Van der Meulen maakte daarbij de 2-1, waardoor Swift alle zeilen moest bijzetten om voor minimaal een punt te zorgen. Het lukte Swift echter niet meer om te scoren, waardoor de Amsterdammers na afloop met lege handen stonden.

Tekst: Jordi Smit