Swift maakt in bekervisite bij DCG geen fout

DCG heeft in de bekerderby tegen zaterdag hoofdklasser Swift niet kunnen stunten. De ploeg van trainer Danny van der Moot ging op Sportpark Ookmeer met 1-4 onderuit en kan zich weer focussen op de zondag tweede klasse. De bezoekers uit Zuid leken op een eenvoudige zege af te gaan, maar de thuisploeg vocht zich in de tweede helft nog wel even terug.

Van der Moot deed ondanks de nederlaag met opgeheven hoofd zijn verhaal. “Ik ga ze een compliment maken zo. We hebben goed gevoetbald. Ik vond de uitslag wat geflatteerd. We geven we te makkelijk die goals weg. Op dat soort momenten zijn we te druistig, te jong en lezen we het spel niet goed.”

20161119-dcg-swfit-fidel

Voor Mark Evers was het belangrijk om in dit duel zonder kleerscheuren er vanaf te komen. De keuzeheer van Swift had geen goed woord over voor het veld. “Ik dacht dat Swift het slechtste veld had, maar dit slaat echt alles”, aldus Evers die vond dat zijn ploeg het zichzelf snel makkelijker had moeten maken. “Als Bas Buimer die bal in de eerste minuut er inschiet win je hier met 0-6 a 0-7. Dan is er niets aan de hand. Je speelt daarna tegen een ploeg zich ingraaft en dat hebben ze prima gedaan.”

20161119-dcg-swift-de-0-1-van-van-benthem

De levensgrote kans van Buimer bleek geen medicijn voor een aantrekkelijke eerste helft. Het eerste halfuur gebeurde er, op een inzet van Ron Rosenhart na, weinig bijzonders. Dat was ook een compliment naar DCG, dat het achterin goed georganiseerd hield. Tot minuut 33. Daan van Benthem kon uit een corner van Lionel Frederik frank en vrij binnen koppen. Van der Moot:”Die goal mag niet op deze manier vallen. Je geeft weinig weg en dan krijg je hem op deze manier tegen. Dit gebeurt in de competitie ook te vaak.” Na dit doelpunt was Swift nog tweemaal gevaarlijk. Een kopbal van Mathieu Christianen en een volley van Jaap Smeeing zeilden naast.

In de tweede helft liet DCG meteen zien dat het nog in de wedstrijd was. De thuisploeg zette een tandje bij en gooide ook aanvallend wat meer energie in het duel. Het leidde niet tot kansen, maar ook niet aan de overzijde voor Swift. Met een uur op de klok, bij het eerste echte gevaar na de rust, lag het leer wel meteen in het net. Smeeing kreeg alle ruimte om eenvoudig de 0-2 binnen te schuiven.

20161119-dcg-swift-frederik

Het duel was gespeeld, maar volgens DCG zeker niet. De formatie uit West vocht zich knap terug in de wedstrijd. De sterk spelende Rida Hammou leidde een mooie aanval in die uiteindelijk eindigde bij invaller Damien Simson: 1-2. Met nog twintig minuten voor de boeg was het geloof bij DCG helemaal terug. Swift was hierna heel even van de leg, maar DCG had niet de middelen om nog meer te forceren.

In het slot gaf de routine en kwaliteit van Swift de doorslag. Pogingen van Dennis Dinkgreve en Bas Middelkoop belandden op de laat. Bij laatstgenoemde inzet was Buimer alert om uit de rebound de 1-3 te prikken. De spits tekende even later voor het 1-4 slotakkoord uit een mooie pass van Dinkgreve. Evers was zeer te spreken over Dinkgreve. “Hij weet dat je in dit soort wedstrijden 105 procent moet geven. Je ziet bij sommige andere jongens dat ze met 95 procent spelen en dat wordt vaak 75 in het verloop van de wedstrijd.  Je zakt vaak verder weg tegen dit soort tegenstanders. Dennis niet. Die begrijpt exact hoe je het wel moet doen. Hij is daar een voorbeeld in.”

20161119-dcg-swift-1

De bekeruitschakeling betekent voor DCG weer volop de peilers op de competitie. “Je zwaktes werden tegen Swift wat meer blootgelegd, maar als wij in de competitie spelen zoals vandaag gaan de punten vanzelf weer komen. We krijgen nu drie hele belangrijke wedstrijden nog voor de winterstop tegen DSOV, Kampong en United/DAVO. Ploegen die bij ons in de buurt zitten”, geeft Van der Moot zijn elftal vertrouwen.

Kijk hier voor alle uitslagen uit de tweede ronde van de beker.