Swift maakt het zichzelf onnodig moeilijk, maar wint wel

In de uitwedstrijd tegen RCL heeft Swift vandaag goede zaken gedaan. Zelf wonnen de mannen van Kees Oostermeijer met 1-2 en daarmee liep Swift twee punten in op koploper Rijnvogels, dat thuis niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. Tobias Kuijvenhoven en Marcel van Aken waren de doelpuntenmakers aan de kant van Swift.

Oostermeijer sprak van een goede overwinning, al had Swift in de eerste helft ruimer op voorsprong kunnen staan. Oostermeijer: “Het was een goede eerste helft van onze kant. Het krachtsverschil was duidelijk te zien, we waren de bovenliggende partij. Er hadden alleen wat meer doelpunten moeten vallen, waardoor RCL niet meer terug in de wedstrijd kon komen.”

Uiteindelijk leek het nog even spannend te worden toen RCL een kwartier voor het einde via een strafschop op 1-2 kwam. “Dan gaan zij opportunistisch spelen en zit je toch niet heel lekker op de bank. Het had toen zowel 1-3 voor ons als 2-2 kunnen worden, maar verdedigend hebben we toen goed stand gehouden. Eigenlijk hebben we het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd, maar hebben we het onszelf nog moeilijk gemaakt”, aldus Oostermijer.

Volgend weekend staat in de zaterdag Eerste klasse B de Amsterdamse derby op het programma. Swift gaat dan op bezoek bij WVHEDW op sportpark Middenmeer.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB