Swift maatje te groot voor Geinburgia

In de vierde klasse F heeft Swift ook haar derde wedstrijd gewonnen. In Driemond werd Geinburgia overtuigend verslagen. Na een redelijk gelijkwaardige eerste helft legde Swift de gastheren in de tweede helft over de knie en won het met 1-3.

De opening was wat mat. Beide ploegen gaven zeker niet alles. Er ontstond aardoor een wedstrijd die zich veelal op het middenveld afspeelde. Er waren daardoor wellicht niet verbazingwekkend weinig hoogtepunten. Swift had met een kansje in de eerste minuut en twee kopballen van Floor Havermans de meeste kansen, maar Geinburgia had met een schot op de paal van Geoffrey van Vliet en een niet te missen intikker de grootste kansen. Waar hoogtepunten schaars waren trof Swift wel een noodlottig dieptepunt. Al na enkele minuten moest Michiel Thoonen met een naar het lijkt ernstige knieblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door een zeer sterk spelende Teun Vermaas.

IMG-20130922-WA0001

De tweede helft was voor het publiek veel vermakelijker. Al vanaf het begin werd duidelijk dat Swift de wedstrijd naar zich toe begon te trekken. Er was meer balbezit voor Swift, maar ook de duels werden veelal gewonnen door de ploeg van Johan van Wort. Het regende echter niet gelijk kansen. Bij de eerste mogelijkheid was het wel raakt. Een slimme beweging van Floor Havermans werd gevolgd door een prima voorzet. Bij de tweede paal was middenvelder Erik Pulles doorgelopen. Hij werd onreglementair van scoren afgehouden. De Scheidsrechter kon niet veel anders doen dan naar de stip te wijzen. Floor Havermans ging achter de bal staan, keeper Sjors Duynmayer koos de verkeerde hoek en de voorsprong voor Swift was een feit.

foto

Swift ging door waar het gebleven was en Geinburgia kwam er niet meer aan te pas. Een voorzet van de ingevallen Jesse Leeflang belande halverwege de tweede helft voor de voeten van Joost Boeles. Hij bedacht zich geen moment en schoot hard binnen (0-2).

Niet veel later leek Joost Boeles de bevrijdende 0-3 te maken. In zijn dribbel naar de goal werd hij tot 2 keer toe van achter aangetikt. Was hij gevallen dan had rood zeker gevolgd. Boeles bleef echter staan en dribbelde door richting de keeper. Zijn schot was echter net te zacht. Een flitsende counter van Geinburgia werd ingezet en via de linkerkant werd een mooie voorzet afgeleverd. Deze werd bij de tweede paal richting goal gevolleerd. Het was een hand die voorkwam dat de bal ook echt richting goal kon gaan waardoor ook de ploeg uit Driemand een penalty kreeg. Ook deze bal werd door Elis Halep van Geinburgia prima binnen geschoten.

Geinburgia maakte zich op voor een slotoffensief. Deze hoop werd echter keihard de kop ingedrukt. Het was pas 1 minuut later toen de ingevallen Nick Schaperkotter met een prachtige actie en dito voorzet Jens Kimmel in staat stelde de beslissende 1-3 te scoren.

Verslag: Tim Dolstra