Home / Algemeen / Swift mazzelt met late gelijkmaker Jordy de Groot

Swift mazzelt met late gelijkmaker Jordy de Groot

Swift is het seizoen in de zaterdag Hoofdklasse gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Jodan Boys. De ploeg van Bart Logchies leek door een tegentreffer vlak voor tijd met lege handen te eindigen, totdat invaller Jordy de Groot diep in de blessuretijd met een intikker van dichtbij alsnog het punt veiligstelde.

Het gelijkspel was gezien de verhoudingen terecht, maar 0-0 had beter gestaan dan 1-1. Zowel Swift als Jodan Boys slaagde er, onder toeziend oog van Vitesse-trainer Henk Fraser (de komende bekertegenstander van Swift), niet in om te imponeren. Met name in de tweede helft was de thuisploeg erg slordig in de passing en kansen waren voor beide ploegen schaars. Alleen spitsen Tim Wulffraat (Swift) en Fanny Waandeles (Jodan Boys) waren gevaarlijk. Wulffraat zag twee keer zijn schot geblokt worden en Waandeles faalde met het mikken.

“Het was een lastige wedstrijd. Heel rommelig, veel duels. Jodan Boys liet ons niet echt voetballen, waardoor we mee moesten in de strijd”, zag Jordy de Groot vanaf de bank. Twintig minuten voor tijd mocht de van Legmeervogels overgekomen spits warmlopen en op het moment dat hij klaar stond om in te vallen, kwamen de gasten uit Gouda verrassend op voorsprong. Invaller Bradley el Idrissi snelde aan de rechterkant langs zijn directe tegenstander en passeerde doelman Bogdan Constantin: 0-1.

Met nog één minuut en blessuretijd te gaan leek Jodan Boys, eigenlijk onverdiend, drie punten mee te nemen. De Groot bleef geloven in een goede afloop en die kwam er ook, in de vierde minuut van de blessuretijd. Na slecht uitverdedigen van Jodan Boys besloot Mathieu Christianen van afstand uit te halen, werd zijn schot van richting veranderd en stond doelman Mathijs Swaneveld op het verkeerde been. De alert De Groot gaf de bal van dichtbij het laatst mee voor de 1-1. “Ik had ‘m ook kunnen laten gaan, dan was het een eigen doelpunt geweest, maar deze wilde ik nog even meepakken. Altijd lekker voor een spits.”

Daarmee sleepte Swift alsnog een punt uit het vuur. “Een lekker puntje, zo op het laatst”, jubelde De Groot. Al was er ook ruimte voor kritiek bij de Amsterdammers, die zeker geen goede wedstrijd speelden. “Natuurlijk moet het voetballend beter. Maar in de voorbereiding hebben we laten zien dat wij dat ook kunnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse A.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)