Noa Benninga - Foto: Orange Pictures

Swift-middenvelder Benninga ziet met overstap naar AFC wens in vervulling gaan

Noa Benninga vertrekt aan het einde van het seizoen bij Swift. De middenvelder gaat in het nieuwe voetbaljaar aan de slag bij AFC dat hem maar al te graag aan de selectie wilde toevoegen.

De voetballer is bezig aan zijn derde seizoen bij Swift. Hoewel hij door de coronacrisis een gebroken seizoen beleefde, kijkt hij terug op een leerzame periode bij de vereniging. Dit jaar had hij het gevoel dat hij toe was aan een stap hogerop. Toen AFC hem benaderde voor aankomend seizoen, besloot hij dan ook voor de uitdaging te gaan. “Ik heb er absoluut goed over nagedacht, maar had het gevoel dat dit jaar het juiste moment was om Swift te verlaten”, vertelt Benninga.

“Vorig seizoen kwam AFC ook al bij me langs, maar toen vond ik het nog te vroeg. Niet alleen heb ik het dit jaar rustiger met mijn studie, ook begon het bij mij steeds meer te kriebelen om mezelf meer uit te dagen. Af en toe merk je aan jezelf dat je de lat weer hoger moet leggen. Ik heb kortom zin om bij AFC te gaan knokken voor mijn plekje en te leren van de nieuwe teamgenoten die ik krijg.”

Markant genoeg is de cirkel met zijn overstap naar AFC volledig rond. Als jonge voetballer speelde Benninga namelijk een aantal seizoenen in de jeugdopleiding van de tweede divisionist. “Ik heb nog altijd foto’s thuis waarop ik te zien ben in een shirt van AFC. Als ik vroeger langsfietste zei ik altijd dat ik bij AFC had gespeeld. Nog altijd spelen een paar vrienden bij de vereniging. Ik denk dat de club goed bij me gaat passen.”

AFC krijgt met Benno Nihom volgend seizoen te maken met een nieuwe trainer. Benninga denkt dat die situatie in zijn voordeel kan werken. “Ik ben daardoor niet de enige speler die zichzelf moet bewijzen. Tegelijkertijd stelde de trainer dat er natuurlijk een aantal spelers zijn die veel voor de club hebben betekend en een streepje voor hebben. Het is aan mij om hard te werken en mezelf te bewijzen.”

Zijn overstap naar AFC betekent voor Swift dat de club vanaf komende zomer niet meer over hem kan beschikken. De Amsterdamse vereniging vond het jammer, al gunde deze Benninga de stap zeker. “Ik heb hier een prachtige tijd meegemaakt en ben de club dan ook dankbaar. Ik denk alleen dat dit het juiste moment is om afscheid van elkaar te nemen. Het is leuk om te zien dat ik veel positieve reacties heb gekregen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)