Swift moet Daan van Benthem in slot van competitie missen

Zaterdag was het voor Daan van Benthem al duidelijk: einde seizoen. De verdediger van Swift viel in het duel tegen Ter Leede (0-2) kwam na tien minuten minuten ongelukkig terecht op zijn schouder en kon direct naar het ziekenhuis toe. De verbinding tussen zijn sleutelbeen en schouderblad is ontwricht, waardoor Van Benthem minstens een paar weken langs de kant staat.

“Ik heb geen illusies dat ik binnen zes weken weer op het voetbalveld sta”, zegt Van Benthem. “Morgen (donderdag, red.) moet ik opnieuw naar het ziekenhuis toe en daar wordt duidelijk of het operatief verholpen wordt of dat het vanzelf herstelt. Ik denk aan dat laatste: twee weken volledige rust en mijn schouder vervolgens met de fysiotherapeut sterker maken.”

De 27-jarige verdediger vindt het jammer dat zijn debuutseizoen bij de zaterdag Hoofdklasser zo ten einde is gekomen. “Het is een domper dat ik in deze fase niet mee kan spelen. In de flow waarin we nu zitten, kunnen we denk ik heel ver komen. Eerst gaan we ADO’20 oprollen in de halve finale van de beker en daarna hoop ik dat we de nacompetitie halen.”

Van Benthem heeft zijn vizier gericht op de voorbereiding op volgend seizoen. “Ik ben een gezonde en fitte jongen en ga ervan uit dat ik over twee maanden helemaal hersteld ben voor de voorbereiding. Daar zal ik mijn hele revalidatie op richten. Ik heb een hele fijne tijd bij Swift, bijna alles gespeeld en ben heel tevreden over hoe het dit seizoen is gegaan. Het is jammer dat ik moet toekijken op het moment dat de prijzen verdeeld worden.”

Hij hoopt dat zijn ploeggenoten de huidige lijn doortrekken richting het slot van de competitie. Zijn voorspelling: eind mei de bekerwinst en daarna nacompetitievoetbal. “Niet dat wij zo naar de Derde Divisie gaan, maar wij kunnen in de nacompetitie we wel een rol van betekenis spelen.”

Foto boven: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)