avv Swift

Swift moet nog aan de bak om ongewilde seizoen verlenging te voorkomen

Swift is in theorie nog niet veilig gespeeld voor de Vierde divisie. Op eigen veld leed de ploeg van Jimmy Simons een 0-2 nederlaag tegen AFC’34, dat zichzelf dankzij de overwinning op doelsaldo over JOS heen ziet gaan. Voor Swift waren de druiven extra zuur. Met nog drie duels te gaan zou zelfs WV-HEDW theoretisch nog boven Swift kunnen eindigen. Alleen Alphense Boys is vrijwel zeker van degradatie naar de eerste klasse. Kortom: het gaat nog echt ergens om in de laatste drie duels.

De uitslag tegen AFC’34 was in meerdere opzichten belabberd voor de Zuid-as bewoners. Swift kwam wél goed voor de dag, waarin het met name in de eerste helft sterker was dan de gasten uit Alkmaar. ,,Zij speelden wel wat anders dan verwacht, toch kregen we een handjevol mogelijkheden en wat kansen. Dat we gingen rusten met 0-0 was niet helemaal de afspiegeling”, aldus Simons.

Kort na rust kwam – door een ongelukkige situatie en een ingezette sliding – AFC’34 op een 0-1 voorsprong. De benutte strafschop die feilloos door Guillaume Rijnsel voorbij Rens van der Meer werd geschoten zette het duel ‘op de kop’. ,,Wij moesten, zij wachten meer af. We geven dan ruimtes weg”, analyseerde Simons.

AFC ’34 komt een stief kwartier voor tijd op 0-2 (Dimaggio Senchi, red.) en dan lijkt de wedstrijd gespeeld. ,,Toch ben ik niet ongerust en ontevreden. Het spel is goed, het gaat ons goed af. We scoren alleen te weinig. We moeten erin blijven, met nog drie duels te gaan heb ik er alle vertrouwen in. Het spelbeeld wat ik zie geeft ons namelijk houvast. Komende week moeten we op bezoek bij JOS/ Watergraafsmeer. Een echte Amsterdamse derby, dat weer een wedstrijd op zich is.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)