Swift moet na verlies tegen SVL echt gaan oppassen

In de zaterdag Hoofdklasse heeft Swift de vierde nederlaag op rij geleden. Op eigen veld speelde het elftal van Mark Evers een slechte wedstrijd en ging het met 2-4 onderuit tegen laagvlieger SVL. Door het verlies weet Swift de slechte reeks na de winterstop geen halt toe te roepen en komt de degradatiestreep steeds dichterbij.

Het duel op het Olympiaplein begon slecht voor Swift. Al in de vijfde minuut keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Na slordig balverlies ontving Ali Alkan de bal en joeg hij het leer vanaf twintig meter fraai in de hoek. Lang stonden de gastheren niet op achterstand. Enkele minuten na de 0-1 ontsnapte Fabian Munsterman aan de rechterkant en sneed hij de zestien binnen. De poging van Munsterman werd knullig in eigen doel gewerkt door Rik van Leeuwen en zorgde voor de 1-1.

IMG_0034 (Medium)

In het verdere verloop van de eerste helft kregen beide elftallen een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo vond Maarten de Lange SVL-doelman Geert-Willem Merkens op zijn weg en werd een poging van de gevaarlijke Alkan maar net voor de lijn weggehaald door Olaf Terhaar Sive Droste. Rond het half uur gaf Munsterman een prima voorzet, maar kopte Max van Wakeren in vrije positie naast. In de 35ste minuut namen de bezoekers opnieuw de leiding. Alkan werd aan de linkerflank aangespeeld, kapte Terhaar uit en schoot de bal achter de kansloze Sieuwerd Teerink. Swift leek opnieuw snel langszij te komen, de poging van Van Wakeren werd echter geblokt en de daaropvolgende rebound door Lars van den Berg over geschoten.

IMG_0025 (Medium)

Na de rust had Swift meer balbezit, maar verder dan een paar halve mogelijkheden kwam het elftal niet. Swift-coach Evers bracht Tijs Boeting en Jaap Smeeing binnen de lijnen om het tij te keren. De wissels zorgden echter niet voor het gewenste effect. SVL kwam in de 65ste minuut zelfs op 1-3 nadat Selcuk Albayrak de zestien binnen sneed, Terhaar omspeelde en de bal hard in de kruising schoot. Amper een minuut later leek Van Wakeren het duel weer spannend te maken, maar de poging van de aanvaller trof de paal. Tien minuten voor tijd werd het allemaal nog erger voor Swift. De bezoekers kwamen via Alex van Eem heel makkelijk aan hun vierde treffer waardoor het duel beslist was. Twee minuten later schoot Smeeing een vrije trap van Munsterman nog tegen de touwen maar spannend werd het niet meer op het Olympiaplein: 2-4.

IMG_0024 (Medium)

Mark Evers was na afloop niet te spreken over de prestatie van zijn elftal. “Jammer, jammer.. Er moet een keer de pleuris in en dat beseffen een aantal jongens nog niet. Je kan het op dit niveau niet hebben dat sommige spelers zo erg door hun ondergrens heen zakken. Ze beseffen echt niet dat het degradatievoetbal is. Het kwartje moet nu een keer gaan vallen. De hele onderkant wint, dus het worden echt zes finales.”

Door de 2-4 nederlaag moet Swift enorm gaan uitkijken dat het aan het eind van het seizoen niet onder de degradatiestreep eindigt. De voorsprong op nummer elf SDC Putten bedraagt, met een wedstrijd meer gespeeld, nog maar twee punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)