Home / Hoofdklasse B zaterdag / Swift neemt afscheid van hoofdtrainer De Groot
Martin de Groot

Swift neemt afscheid van hoofdtrainer De Groot

Swift gaat aankomend seizoen op zoek naar een nieuwe oefenmeester. De Amsterdammers nemen namelijk afscheid van Martin de Groot die sinds de zomer van 2019 aan het roer stond van de vereniging.

Na jarenlang in de Zaanstreek te hebben gewerkt, besloot de oefenmeester om tweeënhalf jaar geleden naar Swift te vertrekken. De Groot begon uitstekend bij zijn nieuwe club en behaalde net niet de eerste periodetitel. De Amsterdamse vereniging bereikte echter een goed niveau en wist zich in de subtop van het klassement te vestigen, waardoor het mogelijk leek te zijn om te strijden voor promotie naar de Derde Divisie. Niets was echter minder waar, want door de coronacrisis kwam alles in het voorjaar van 2020 stil te liggen.

De Groot was erop gebrand om het seizoen erop nóg beter te presteren. Zijn ploeg kwam uitstekend uit de startblokken en slaagde er in de eerste vier wedstrijden in om met de volledige buit te blijven staan. Het zorgde ervoor dat de Amsterdammers gedeeld bovenaan stonden in de Hoofdklasse, maar wederom kreeg het met een coronastop te maken. Het seizoen was voorbij en Swift moest zich wederom motiveren om in het nieuwe seizoen het hoogst haalbare uit het team te halen.

Gedurende het huidige seizoen zijn de resultaten een stuk minder te noemen. Swift behaalde, mede door pech en blessures, veel minder punten en staat op de elfde plaats in de competitie. Met drie overwinningen, drie gelijke spelen en vijf nederlagen is er nog veel om te verbeteren. De huidige competitiestand is echter lastig af te lezen, aangezien meerdere teams een of twee wedstrijden meer hebben gespeeld. Het geeft Swift hoop voor de tweede seizoenshelft, wat het laatste half jaar voor De Groot bij Swift zal zijn.

De hoofdtrainer heeft zijn nieuwe klus voor het seizoen 2022/2023 al gevonden. De Groot gaat namelijk aan de slag bij SV De Rijp, waardoor hij terugkeert in zijn oude regio. De derdedivisionist promoveerde in het seizoen 2018/2019 van de vierde klasse en staat dit seizoen op de elfde plaats in de competitie. Voor De Groot is er daarom voldoende werk aan de winkel. De Rijp wil het liefst een stabiele derdeklasser worden en zelfs bekijken of er meer mogelijk is. Het aankomende half jaar zal De Groot zich echter nog volledig focussen op de prestaties van Swift.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend