Swift overrompelt EDO op weg naar ticket voor landelijke beker

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft zich voor het tweede jaar op rij bij de laatste vier van de districtsbeker geschaard. De ploeg van Mark Evers haalde hard uit tegen zondag eersteklasser EDO. Door een 1-7 overwinning verzekerden de Amsterdammers zich wederom van een ticket voor de voorronde van de landelijke KNVB Beker.

In de rust had de oefenmeester, op bezoek bij zijn oude club, al het gevoel dat de buit binnen was. Toen stond het 0-5 op het scorebord. “In de tweede helft hebben we het nog rustig aangedaan”, glimlacht Evers, doelend op de 1-7 eindstand. “Het verschil was zo enorm groot, we hebben ze echt overrompeld. Het ging een stuk makkelijker dan verwacht, eigenlijk wel heel makkelijk.”

Ondanks dat Swift niet eens op volle oorlogssterkte aan kon treden in Haarlem. Door schorsingen (Rutger de Vries, Daan van Benthem en Mike Ruijter), lichte blessures (Bas Buimer en Lars van den Berg) en andere verplichtingen moest Evers zelfs een beroep doen op oud-eerste elftalspelers Hasse Bosboom en Mathijs Kortland. “Op dit moment gaat het zo goed dat iedereen graag deel uit wil maken van dit succes. Ook zonder een paar bepalende spelers zag je dat het verschil tussen de zaterdag Hoofdklasse en de zondag eerste klasse enorm groot is.”

Ron Rosenhart en Dennis Dinkgreve, die afgelopen zomer overkwamen vanuit Haarlem, deden hun oude ploeg pijn in de eerste helft. Daar kwamen ook nog de doelpunten van Jaap Smeeing (twee) en Max van Wakeren bovenop. Halverwege was de wedstrijd al beslist. Na een eretreffer van Terence Groothusen bepaalden Smeeing en Lionel Frederik de eindstand op 1-7.

“Iedereen is heel blij met het bereiken van de halve finale en opnieuw de KNVB Beker. Het leeft binnen de club en zoiets is belangrijk voor de mensen eromheen. Het is nu geen uitzondering meer dat Swift goed draait”, zegt Evers. Na de verloren bekerfinale van vorig seizoen – na strafschoppen tegen Magreb’90 – is de oefenmeester gebrand op een afscheid met een prijs. “De beker is de kortste weg naar zo’n prijs. Daar gaan we alles aan doen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)