Swift pakt in allerlaatste minuut alsnog volle buit tegen GHC

Lang leek het er niet op dat Swift hekkensluiter GHC zou verslaan, maar een aanvalsoffensief in de laatste tien minuten leverde de zaterdag eersteklasser alsnog drie punten op: 2-1. De beslissing viel pas na een hectische slotfase in de 95ste minuut.

Al vanaf de eerste minuut hadden de Amsterdammers het lastig met GHC. De Amsterdammers kwamen niet toe aan hun eigen spel en de kansen waren voor de gasten uit Leiden. Doelman Sieuwerd Teerink wist zijn ploeg goed op de been te houden en pogingen van Elroy Lammers en Daniel Maaskant te stoppen. Een tactische wissel na nog geen half uur spelen zorgde slechts voor het voorkomen van de doelpogingen van GHC, zelf kon Swift niet veel creëren in de eerste helft.

“We begonnen stroef, GHC had het betere van het spel en was feller in de duels”, zei Swift-trainer Kees Oostermeijer. “In de rust heb ik duidelijk gemaakt dat we vandaag niks cadeau krijgen en er echt zelf voor moeten vechten.” Hoewel Swift na rust het eerst gevaarlijk was met een poging van Tijs Boeting (naast), waren het de gasten die ruim een kwartier voor tijd de leiding namen. Een voorzet van Shurdien Narcisio werd door Jeffrey Rutten goed terug gelegd en Lammers kon de bal eenvoudig binnen schuiven: 0-1.

Swift - GHC

Pas na die tegentreffer kwam Swift écht aan voetballen toe. Een aanvalsoffensief werd ingezet en resulteerde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Stef Leliveld haalde de achterlijn en zijn voorzet werd door invaller Jaap Smeeing binnen gekopt (1-1). Er volgde een hectische slotfase. GHC had aan het begin van de blessuretijd de leiding weer kunnen pakken, maar een poging van Tim Gonlag werd met veel geluk uit het doel gehouden

Swift zette alles op de aanval en daar hadden de gasten het moeilijk mee. Om als hekkensluiter een punt te pakken in Amsterdam moest GHC zelfs dusdanig aan de noodrem trekken dat Michael de Roode met een rode kaart alvast mocht gaan douchen.
De daaruit gegeven vrije trap leverde nog een goede mogelijkheid op voor Swift, maar na terugkoppen van Olaf Terhaar Sive Droste werd een inzet van Lars van den Berg gestopt.

Swift - GHC

Toch viel de bevrijdende 2-1 alsnog voor Swift, in de 95ste minuut. Een vrije trap van invaller Max Reilman ging langs een paar spelers, werd een beetje van richting veranderd en rolde uiteindelijk in de korte hoek binnen. De ontlading bij Swift was groot, de frustratie bij GHC net zo.

“De 1-0 was dan een tik, maar daarna hebben we het goed hersteld”, vertelt een opgeluchte Oostermeijer. “In zo’n hectische slotfase is van alles mogelijk. Eerst mogen we nog blij zijn dat het 1-1 blijft en dat we dan alsnog drie punten pakken is extra lekker. Zeker na zo’n vervelende wedstrijd. Dit zijn hele belangrijke punten, we staan maar twee punten achter koploper Deltasport. We zijn goed op weg naar onze doelstelling: promoveren via de nacompetitie.”