Swift pakt door fraaie comeback punt tegen koploper Volendam

Voor de vijfde keer op rij heeft zaterdag Hoofdklasser Swift op eigen veld gelijkgespeeld. Tegen koploper Volendam werd in de laatste twintig minuten een 1-4 achterstand weggepoetst. Hoe knap het 4-4 gelijkspel ook was, veel schiet de ploeg van Bart Logchies er niet mee op.

Weinigen hadden in de zeventigste minuut nog iets gegeven voor de kansen van Swift. Volendam was op dat moment in een tijdsbestek van zes minuten van 1-1 naar 1-4 uitgelopen. Door goals van Niels Springer (twee) en Nick Tol leek het duel te zijn gespeeld. Totdat Swift met twee prachtige treffers van Jesse Dingjan (vanaf ruim twintig meter stijf in de kruising) en invaller Fidel Yilmaz (hakbal achter het standbeen) vrij snel de spanning terugbracht. De comeback was helemaal compleet toen Mike Ruijter in blessuretijd de 4-4 binnen schoot.

Het gelijkspel was gezien de hele wedstrijd een terechte verhouding. De eerste helft was Swift de bovenliggende partij, maar keek het wel tegen een 0-1 achterstand aan. Harry Zwarthoed (ex-De Dijk) kreeg in een druk strafschopgebied iets teveel ruimte om uit te halen en wist daar wel raad mee. Dat terwijl de thuisploeg via Carlos Groen en Max van Wakeren de betere kansen kreeg.

Zeven minuten na de rust was Van Wakeren wel trefzeker, al zat hier een discutabel luchtje aan. De vleugelaanvaller gaf zijn directe tegenstander een klein duwtje, mocht door van de scheidsrechter en schoot de 1-1 binnen. Lang konden de Amsterdammers niet van de voorsprong genieten. Volendam zette even aan en nam een ruime voorsprong. De ploeg van Sander Middelbeek (oud-trainer van JOS/Watergraafsmeer) leek het duel daarmee te hebben beslist, maar op basis van veerkracht kwam Swift alsnog langszij. “En ik denk dat de 5-4 er ook nog had ingezeten als de 4-4 eerder was gevallen”, blikte Logchies terug.

Door het gelijkspel blijven de Amsterdammers met een kleine marge boven de nacompetitiestreep. De voorsprong bedraagt nu twee punten. Volgende week kan Swift op bezoek bij nummer voorlaatst Nootdorp goede zaken doen in de strijd om lijfsbehoud. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Na het weekend een uitgebreide samenvatting en reacties op onze Wedstrijd van de Week