Swift pakt tegen De Meteoor eerste driepunter

Swift heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Nadat de seizoensopener tegen Nieuw West United een punt opleverde, versloeg de ploeg uit Zuid De Meteoor met 3-1. Het elftal van Trevor Strobbe wacht nog op de eerste punten in de zondag vierde klasse E.

Beide teams begonnen fel aan het duel en waren op zoek naar een vroege treffer. De Meteoor zocht een paar keer via de strakke trap van doelman Robin van Zwieten de weg naar voren, Swift was vooral gevaarlijk via spelhervattingen. Na tien minuten kwam de thuisploeg ook op die manier aan de leiding. Thomas Terstegen kopte een indraaiende corner van Nicky de Beer hard tegen de touwen en zorgde zo voor de 1-0. De Meteoor werd voor het eerst echt gevaarlijk na een fout in de opbouw bij Swift, maar Youri Nederlof stuitte op de voeten van Swift-doelman Siem Kannekens.

De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Toch wist de thuisploeg vijf minuten voor rust bijna de voorsprong te verdubbelen. Een harde inzet van Maurits van Vliet spatte uiteen op de onderkant van de lat. De Meteoor ontsnapte en kwam rond de 35ste minuut zelfs op gelijke hoogte. Nederlof tikte een lage voorzet bij de tweede paal binnen: 1-1.

De tweede helft begon uitstekend voor Swift. Binnen een minuut volleerde Janjaap Burggraaf een voorzet van De Beer zeer fraai in de hoek: 2-1. Het elftal van Bart Woldberg had in de tweede helft meer controle en breidde de voorsprong een kwartier voor tijd uit. De Beer zag zijn harde schot door een verdediger van De Meteoor in zijn eigen doel gewerkt worden voor de 3-1.

Ondanks de achterstand gaven de bezoekers niet op en kregen zij een aantal goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Swift hield met kunst- en vliegwerk stand en won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)