VIDEO Swift pakt verdiend punt bij SHO

Swift is de nacompetitie voor een ticket naar de hoofdklasse begonnen met een punt. Op bezoek bij SHO in Oud-Beijerland speelde de ploeg van Kees Oostermeijer met 1-1 gelijk. Door het gelijkspel kunnen de Amsterdammers nu naar de laatste wedstrijd tegen Deltasport toewerken, over twee weken op het eigen Olympiaplein.

Kees Oostermeijer was na afloop tevreden met het punt. “We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, we gaven weinig weg. Het was lastig voetballen tegen een verdedigende ploeg, maar we hebben gestreden en verdiend een punt meegenomen naar huis. Al had er natuurlijk wel meer ingezeten, maar met een punt kan ik tevreden zijn.”

2014-05-17 15.47.40

Swift leek ongeschonden de eerste helft uit te spelen, tot dat SHO op slag van rust optimaal profiteerde van een ongelukkige uitglijder in de verdediging van de gasten (1-0). In de tweede helft trok SHO zich terug op eigen helft, maar probeerde Swift er nog tussendoor te voetballen. Tien minuten voor tijd kregen de gasten zelfs een strafschop door een handsbal. De toegekende penalty werd binnengeschoten door Tobias Kuijvenhoven, die het punt veiligstelde (1-1).

Door het gelijkspel heeft Swift twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de laatste wedstrijd uit de minipoule. Oostermeijer: “We gaan volgende week rustig kijken bij de wedstrijd tussen Deltasport en SHO. Daarna gaan we aan de slag en werken we naar de thuiswedstrijd tegen Deltasport toe. We hebben het in eigen hand en hebben er vertrouwen in dat het goed komt.”

Klik hier voor alle uitslagen in de nacompetitie en bekijk hier onder de gelijkmaker van Tobias Kuijvenhoven

[tubepress video=”13TrGTlaoMw” embeddedHeight=”356″ embeddedWidth=”580″ title=”false” showInfo=”false” views=’false’ length=”false” ]