Swift pikt de punten bij CTO

Afgelopen zondag heeft Swift op bezoek bij CTO’70 de drie punten mee naar Amsterdam-Zuid genomen. In een enerverende wedstrijd met veel mogelijkheden was Swift de gelukkigste en won het uiteindelijk met 1-2.

CTO stapelde in het begin kans op kans. Zo kregen Rene Dolstra en Charles Loots een aantal prima mogelijkheden. Het was dan ook te danken aan keeper Siem Kannekens en een flinke dosis geluk, dat Swift het doel in de eerste helft schoon wist te houden. De stormloop van CTO duurde tot aan de 30ste minuut. Daarna werd duidelijk dat het elftal langzaam moe begon te worden. Swift kreeg steeds meer grip op de wedstrijden creëerde ook de nodige kansen. Heel veel verder dan een schot van Daan Wessels leverde het echter niet op. Met de brilstand op het bord zochten beide ploegen de kleedruimte op.

Swift startte furieus in de tweede helft. Al snel mocht Laurens van Beek alleen op doel af. Dit resulteerde echter niet in een doelpunt. De wedstrijd leek steeds meer de kant van Swift op te vallen. Er was uiteindelijk een corner nodig om de score te openen. Een  zeer strak en scherp genomen corner kon niet worden weggewerkt door CTO en viel bij de tweede paal voor de voeten van Floor Havenaar. Hij reageerde snel en schoot tegendraads binnen.

Het bleek geen bevrijdende goal te zijn aangezien CTO daarna weer wat de overhand kreeg. Het was dan ook vrij snel weer gelijk. Een strakke voorzet werd ongelukkig in eigen goal gewerkt door Sandro König (1-1).

Het slot ging over en weer. CTO kreeg de beter kansen, maar Swift wist als enige nog een tweede goal te maken. Balverlies bij CTO zorgde ervoor dat Jens Kimmel de bal in de voeten kreeg. Hij schoof de bal door op de inkomende Wietse Kuiper die voor de winnende goal zorgde.

Na nog wat hachelijke momenten voor de goal van de bezoekers floot de scheids  af. Drie zwaar bevochten punten werden binnen gesleept. CTO kreeg misschien te weinig, maar het gaat uiteindelijk om het maken van de kansen. Dat deed Swift beter en daarom gingen de punten naar Amsterdam-Zuid.

Tekst: Tim Dolstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)