Swift rekent pas in slotminuten af met Xerxes/DZB

Swift heeft de smaak te pakken in de zaterdag Hoofdklasse. Na een stroeve start boekte de ploeg van Bart Logchies op bezoek bij promovendus Xerxes/DZB de derde zege op rij. Pas in de slotfase stelden de Amsterdammers de winst veilig: 1-3.

“Het was een verdiende overwinning, op basis van ons harde werken en de wil om te winnen”, blikte Donny van de Pol terug. De jonge spits, overgekomen van tweedeklasser Buitenveldert, maakte tegen de Rotterdammers zijn tweede competitietreffer in dienst van Swift. “Voor mijn komst had ik niet echt verwachtingen met een doelpuntenaantal. Ik ben hierheen gekomen om veel te leren en dat doe ik zeker.”

Het begon allemaal goed voor Swift. Na drie minuten opende Carlos Groen de score. Binnen tien minuten kwam Xerxes/DZB via Robin Driesse op gelijke hoogte. Met Van de Pol halverwege de eerste helft als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Groen waren de Amsterdammers vervolgens de betere partij, maar kon dit nog niet tot uiting worden gebracht in de score.

Dat gebeurde pas drie minuten voor tijd. Uit een hoekschop kopte Jesse Ringjan de bevrijdende 2-1 tegen de touwen. In de blessuretijd deed Van de Pol hier met de 3-1 een schepje bovenop. Nadat Guido de Graaf de bal door kopte, gooide de spits het duel definitief op slot.

Met negen punten uit de eerste vijf wedstrijden – het restant van het duel tegen Ter Leede wordt 10 november uitgespeeld – staat Swift nu vijfde. Volgende week komt hekkensluiter Nootdorp op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Archieffoto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)