Swift-speler Mike de Ruijter straft een enorme fout in de defensie van de Merino's af.

Swift schakelt De Merino’s opnieuw uit in beker

Swift zit bij de laatste 32 van de districtsbeker. De formatie van trainer Mark Evers boog tegen De Merino’s in de laatste tien minuten een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Jaap Smeeing en Mike Ruijter zorgden er uiteindelijk voor dat Swift De Merino’s voor het tweede jaar op rij uitschakelde in de beker.

“Het was voor ons echt een ‘moetje’. Eigenlijk waren wij na onze goede reeks in de competitie met ons hoofd al bij de winterstop”, bekende Evers. Toch boekte oefenmeester, die met zijn ploeg op een vierde plek staat in de Zaterdag Hoofdklasse, met zijn ploeg de zesde officiële zege op rij.

De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd, maar na een kwartier liet de thuisploeg zich meer en meer zien. De Veenendalers waren op sommige momenten feller en agressiever dan de gasten. “Mijn ploeg speelde niet met het mes tussen de tanden. Toch gooiden de jongens er zeker niet met de pet naar. We speelden volwassen en gaven weinig weg”, zag Evers.

Jaap Smeeing legt aan voor de 1-1. Foto: Paul Stoeltie.

Toch moesten de mannen van Evers na zeventig minuten een tegentreffer incasseren. Ryan Holman schoot op schitterende wijze een vrije trap binnen. Daarmee leek hij de thuisploeg naar de volgende ronde te schieten, maar na het uitvallen van De Merino’s-Doelman Jeroen Vrolijk (blessure) kantelde het duel.

Jaap Smeeing zorgde tien minuten voor tijd voor de 1-1, waarna Mike de Ruijter het duel besliste. De verdediger, die op het laatste speelde in de punt van de aanval, strafte in de slotminuten een blunder in de vijandelijke defensie af: 2-1.

Vreugde bij Swift na de 1-2 van Mike de Ruijter. Foto Paul Stoeltie.

“De Merino’s had net zo goed kunnen winnen”, concludeerde Evers na afloop. De Amsterdamse oefenmeester miste zaterdag maar liefst tien spelers. Hij kon onder meer geen beroep doen op Max van Wakeren. “De Merino’s is een leuke voetballende ploeg met een positieve spelopvatting, maar ik ben wat blij met deze bekerzege. Het is dan ook ons doel om ons opnieuw te plaatsen voor de KNVB-beker”, aldus Evers, die vorig jaar in de finale van de districtsbeker na een verlening verloor van Magreb’90. Desondanks mochten de Amsterdammers deelnemen aan de KNVB-beker.