Swift schiet niks op met gelijkspel bij UNO

In Hoofddorp hebben Swift en UNO de punten moeten delen. Nadat de gastheren vroeg in het duel scoorden trokken de bezoekers de stand een minuut later alweer gelijk. Daarna werd er niet meer gescoord en dus eindigde het duel in 1-1. Door het gelijkspel in 4F lijkt Swift kansloos voor het behalen van een plek in de nacompetitie. De achterstand op plek vier bedraagt met nog maar vijf duels te gaan zes punten.

De wedstrijd begon stormachtig, binnen een paar minuten lag de bal namelijk al twee keer in het mandje. De thuisploeg scoorde als eerste en kreeg hierbij hulp van Swift. De Amsterdammers waren blijkbaar nog niet wakker en gaven UNO alle ruimte om een voorzet af te leveren en simpel te scoren. Direct na de openingstreffer ontving Floor Havermans de bal iets over de middenlijn. De Swift-middenvelder omspeelde een aantal tegenstanders en schoot de bal vanaf een meter of twintig fantastisch in de kruising, 1-1.

DSC02395

Na de enerverende openingsfase was Swift de betere ploeg en kregen zij kansen. Maar voor de zoveelste keer dit seizoen werden de mooiste mogelijkheden om zeep geholpen. Vooral de vrije kopkans van Laurens van Beek leek niet te missen, de aanvaller deed dit toch en kopte de bal over. Ook Mostafa Benouda en Daan Wessel kregen goede mogelijkheden, maar ook zij scoorden niet waardoor het 1-1 bleef.

DSC02476

In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd en was het spel van beide elftallen erg rommelig. Swift wist niks meer te creëren en UNO leek wel tevreden met een gelijkspel. Toch kregen de gastheren nog een goede kans nadat Swift-doelman Bart Kouwenberg zijn strafschopgebied verliet. Maar de lob over de keeper belandde aan de verkeerde kant van de paal.

DSC02382

In de slotfase probeerde Swift via haar snelle buitenspelers alsnog een beslissing te forceren. Maar de voorzetten van Siemen Ingelsen en Jens Kimmel werden allemaal simpel gevangen door UNO-doelman Thomas Greveling. Na zes minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en eindigde het teleurstellende duel in 1-1.