Martin de Groot

Swift sluit lastig uitduel met Flevo Boys winnend af

Swift heeft zichzelf in de eerste wedstrijd na de winterstop een goede dienst bewezen. Op bezoek bij Flevo Boys lukte het de Amsterdammers om een 1-3 overwinning te boeken.

De ploeg van Martin de Groot had een droomstart. Swift kwam uitstekend uit de startblokken en stond binnen vijf minuten al op een voorsprong. Fidel Yilmaz was de maker van de openingstreffer. Het zette Flevo Boys direct op scherp, waardoor zij direct op zoek gingen naar de gelijkmaker. De tegenstander zorgde echter nauwelijks voor gevaar, aangezien de meeste lange ballen op buitenspel uitdraaiden.

Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg echter alsnog op gelijke hoogte. Swift gaf 25 meter van de goal af een vrije trap weg, die Thomas Potters op een geweldige manier rechtstreeks het doel in werkte. Het was een flinke tegenvaller voor Swift, maar de bezoekers wisten al snel hun rug te rechten. Nog voor rust was het Yilmaz die zijn tweede treffer maakte en Swift terug op voorsprong bracht. Vlak voor rust kwam Carlos Groen vervolgens in het strafschopgebied ten val, waarna Daan Sutorius de penalty raakschoot.

Flevo Boys moest door de ruime achterstand in de tweede helft komen, waardoor de club een stuk opportunistischer ging spelen dan voor rust. Waar de gastheer niet tot grootse mogelijkheden kwam, lukte het Swift uit de counter wél voor groot gevaar te zorgen. Swift vergat zichzelf echter keer op keer te belonen, waardoor de 1-3 stand op het scorebord bleef staan. Het maakte de bezoekers echter weinig uit, want met een ruime overwinning bij de concurrent konden ze meer dan tevreden zijn.

De eindstand stemde De Groot positief, zo liet hij na afloop weten. “We stonden vandaag uitstekend en lieten zien dat we altijd een hoop kansen creëren”, stelde de oefenmeester. “Ons eerste doel voor de komende weken is om in het linker rijtje terecht te komen. Daarna kunnen we langzaam verder omhoog kijken. Het is bovenal belangrijk dat onze spelers fit blijven, zodat we er een mooie tweede seizoenshelft van kunnen maken.”

Tekst: Jordi Smit