avv Swift

Swift speelt zich veilig na winst op DHSC

Voor Swift zit het seizoen erop. De ploeg moest nog punten pakken om zeker te zijn van een nieuw seizoen in de Vierde divisie. DHSC, in vorm de laatste weken, moest met een 3-1 nederlaag de bus in naar Utrecht.

De ploeg van Jimmy Simons kreeg de afgelopen weken de broodnodige steun en complimenten voor het spel. Maar doelpunten maken, dat bleek lastig. ,,We hadden een soort van writersblock als het ging om doelpunten maken. We moeten op basis van onze dominantie en spel veel meer goals maken. Puntenverlies tegen bijvoorbeeld JOS/ Watergraafsmeer en HBC zijn niet de afspiegeling geweest van wat we lieten zien”, vond trainer-coach Simons.

Voorbereid

Swift kwam goed beslagen ten ijs. DHSC pakte tegen gerenommeerde tegenstanders (Huizen, Ajax) hun punten. Simons: ,,We waren goed voorbereid, en we hebben het zeker niet cadeau gekregen tegen de Utrechters”.

De druk stond er vol op bij Swift. De thuisploeg startte sterk, maar liet in fases de bal ook bewust bij DHSC. Al in de derde minuut konden de handen omhoog bij Simons en zijn spelers. Uit een spelsituatie die veelvuldig wordt nagebootst, was Carlos Groen het eindstation om in te tikken: 1-0. ,,We pakten ze kort aan, een enorme energie boost in de eerste helft”, zag Simons.

Strafschop

DHSC wist met een vrije trap snel weer in de wedstrijd te komen: 1-1. Simons: ,,Dat was eigenlijk hun enige moment.” Swift bleef gedisciplineerd toewerken naar het aanvalsspel op de helft van de tegenpartij. Daan Siegerist zorgde uit een strafschop voor de 2-1, na een stiftbal door het centrum die bij Fidel Yilmaz terecht kwam en hard onderuit werd geschoffeld. Scheidsrechter Khalifa wees direct naar de stip.

Populair

Na de pauze startte Swift wederom met volle overtuiging, maar wist niet de marge te vergroten. Wel speelden de Zuid-As bewoners de wedstrijd gecontroleerd. Raj van Pareren, clubspeler pur sang met veel fans, wist uiteindelijk te doen wat zijn ploeggenoten nog nalieten. Uit een corner wist de lange aanvaller de bal puntgaaf binnen te knikken en het goed bezette sportpark ontplofte. ,,Het bleef daarna nog spannend, DHSC werd dreigender, maar wij hadden de zaken prima op orde”, vond Simons.

Manuputty

Simons tot slot: ,,Ja, het zat bij ons wel onder de huid. Gelukkig kan ons nu niets meer gebeuren. De druk stond er echt wel op bij de jongens. Er was een enorme ontlading na afloop. We wilden persé niet tot het laatste duel moeten wachten met veilig spelen. De laatste weken waren al spannend genoeg. Ik kon vijf minuten voor tijd ook Raymond Manuputty brengen, die na acht maanden revalideren – na een kruisband blessure – weer minuten kon maken. Een voorbeeld voor iedereen, die met bloed, zweet en tranen op deze wijze beloond kon worden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)