Swift start uitstekend in Hoofdklasse met ruime zege bij LRC

In de Hoofdklasse A is promovendus Swift uitstekend aan de competitie begonnen. De Amsterdammers waren een maatje te groot voor LRC Leerdam en wisten het duel volkomen verdiend met 0-5 te winnen. Jaap Smeeing was met drie treffers de grote man aan Swift-zijde.

Swift begon het duel uitstekend tegen medepromovendus LRC. Het elftal van Mark Evers kwam in de zesde minuut al op voorsprong via een treffer van Smeeing. De thuisploeg probeerde wat aan de achterstand te doen maar wist niet verder te komen dan enkele vrije trappen vanaf een meter of twintig.

LRC Swift

Na rust scoorde Swift snel voor de tweede maal. In de 47ste minuut wist Smeeing zijn tweede treffer te maken en bracht hij de stand op 0-2. Niet veel later moest LRC met tien man verder. Een middenvelder van de thuisploeg stond onder de ogen van de leidsman op de rug van Fabian Munsterman en kon vertrekken. Hierna was het verzet van LRC gebroken en kon Swift de score opvoeren.

LRC Swift 2

Nadat er eerst nog enkele grote kansen werden gemist liepen de Amsterdammers in het laatste kwartier weg bij LRC. Via treffers van Munsterman, Tijs Boeting en opnieuw Smeeing werd de uitslag op 0-5 bepaald. Door dit resultaat gaat Swift direct aan kop in de Hoofdklasse A. Volgende week staat er gelijk een topper aan het Olympiaplein op het programma. Swift ontvangt dan DOVO uit Veenendaal. Het elftal van Hans Kraaij wist haar eerste wedstrijd ook ruim (5-1) te winnen.

LRC Swift 4

Kijk voor alle utislagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Hoofdklasse A.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)