Swift start weer aan kop na ruime winst bij Smitshoek

Net als vorig seizoen is Swift na de eerste speelronde koploper in de zaterdag Hoofdklasse. Waar een jaar geleden LRC Leerdam met ruime cijfers werd verslagen moest nu Smitshoek eraan geloven. In Barendrecht was de ploeg van Mark Evers met 1-4 te sterk.

“Natuurlijk is een afbeelding van de ranglijst wel een keer langsgekomen”, zegt Evers, “maar niet meer dan dat. Het is ook geen goede afspiegeling, daar was de tegenstand vandaag te matig voor. Smitshoek was niet goed en wij hebben bij vlagen erg goed gespeeld. Maar we zijn helemaal niet bezig met de koppositie. We hebben een loodzwaar programma en leven van wedstrijd tot wedstrijd.”

IMG_0012 (Medium)

Toch moet de eerste competitiezege Evers een erg lekker gevoel hebben gegeven. Swift opende in Barendrecht heel sterk, maar verzuimde op voorsprong te komen. Zo stond de paal een openingstreffer van Mike Ruijter in de weg. “We hebben ze in het eerste kwartier echt helemaal zoek gespeeld”, was Evers lovend. “Maar na 25 minuten werd het wat slap en susten we onszelf in slaap. Dat mag niet gebeuren op dit niveau, dat heb ik ook gezegd. We hadden in de eerste helft echt meer afstand moeten nemen.”

Het stond bij rust dan ook ‘slechts’ 0-1, door een rake kopbal van Bas Buimer uit een vrije trap van Max van Wakeren. Met twee wijzigingen in de rust – Lionel Frederik en Ron Rosenhart werden er in de aanval bijgebracht – liep Swift na de hervatting verder uit. Op aangeven van Dennis Dinkgreve verdubbelde Rosenhart de voorsprong en even later had de invaller de 3-0 voor het inschieten, maar gunde hij deze aan Buimer.

IMG_0017 (Medium)

Smitshoek had weinig in te brengen op eigen veld. Op het moment dat er bij Swift een klein beetje gemakzucht in de ploeg sloop, profiteerde de thuisploeg hier van via Zepp Jacobs, maar de 1-3 was slechts voor de eer. Al snel zorgde Van Wakeren ervoor dat Swift de voorsprong van drie treffers weer was hersteld en daarmee de eindstand bepaalde op 1-4. Op basis van doelsaldo gaan de Amsterdammers nu na één wedstrijd aan kop, maar met de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen voor volgende week op de rol wil Evers zich nog lang niet rijk rekenen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.