Home / Algemeen / Swift stelt Martin de Groot (Fortuna Wormerveer) aan als nieuwe trainer

Swift stelt Martin de Groot (Fortuna Wormerveer) aan als nieuwe trainer

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft in Martin de Groot een geschikte opvolger gevonden voor de vertrekkende Bart Logchies. De 52-jarige oefenmeester heeft momenteel de leiding bij Fortuna Wormerveer, waarmee hij naar de Hoofdklasse promoveerde.

Alles is begonnen met een berichtje via LinkedIn. De Groot kwam daar in contact met oud-collega Ruud Karsdorp, momenteel teammanager bij Swift. De twee besloten een bakje koffie met elkaar te doen. “Ik had Ruud een hele tijd niet gesproken. We wisten natuurlijk wel van elkaar wat we in het voetbal doen. Het was een heel leuk en positief gesprek, waarin we over voetbal, het verleden als oud-collega’s en het heden hebben gehad. Het klikte meteen.”

Ook Tobias Kuyvenhoven was hier namens de technische commissie van Swift bij aanwezig. Een paar dagen later werd via de telefoon teruggeblikt op het gesprek dat De Groot als ’transparant en openhartig’ had ervaren. “Op het moment dat wij de afspraak maakten, zag ik het eigenlijk al zitten. Elk gesprek dat we gevoerd hebben, plus veel telefonisch contact met Tobias, had een heel ontspannen sfeer. Swift gaf mij het gevoel, en ik denk andersom ook, dat het vanaf het eerste moment goed zat.”

De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Fortuna Wormerveer. De Groot had een contract tot medio 2020, maar na het trainingskamp werd besloten dat een jaar eerder te beëindigen. Vanuit de clubleiding waren er twijfels over een vijfde jaar. “Vier jaar met een trainer is ook vrij veel. Als er twijfels zijn, moeten we dit seizoen onwijs goed afmaken en dan onze wegen scheiden. De eerste dagen is het even vervelend. Daarna denk je: oké, ik zet mijn tanden erin en wil het goed afronden.”

Voor De Groot betekent zijn komst naar Swift (‘een hartstikke leuke uitdaging’) een terugkeer in de regio. In 2014 had hij een half jaar de leiding bij OFC. Eerder was De Groot als trainer jarenlang succesvol bij ADO’20. “Wij vinden dat Martin als persoon goed bij Swift past. In het gesprek was er een klik en zijn opvatting over voetbal is in lijn met hoe wij erover denken”, zegt Kuyvenhoven. “We hebben de ambitie om het ieder jaar een stukje beter te doen dan het jaar ervoor. Het is een mooie uitdaging om te kijken of we volgend seizoen weer een stapje kunnen maken.”

De huidige spelersgroep zal grotendeels intact blijven. Teun van Zweeden, Guido Moelee, Sean den Hoed, Jesse Dingjan, Carlos Groen en Fidel Yilmaz hebben inmiddels aangegeven ook volgend seizoen deel uit te maken van de selectie.

Foto’s Jose Mol

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend