Home / slideshow / Swift strikt Mex Bakker: “Wil tien tot vijftien doelpunten maken”
Mex Bakker

Swift strikt Mex Bakker: “Wil tien tot vijftien doelpunten maken”

Swift voegt na doelman Mats van der Wijst opnieuw een speler toe aan zijn selectie. Aanvaller Mex Bakker komt deze zomer over van VV Bennekom, waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde.

Bakker doorliep de gehele jeugdopleiding van NEC, maar moest vlak voor het bereiken van de A-selectie alsnog afhaken. In die jaren bouwde hij een goede band op met Noa Benninga die in de jeugdopleiding van Ajax zat. Aangezien Benninga zelf alweer twee seizoenen actief is bij Swift, kreeg Bakker veel positieve verhalen over de vereniging te horen. Inmiddels woont Bakker in Amsterdam, waardoor een overstap naar Swift een mogelijkheid was. “Het is voor mij handig om bij Swift te spelen, omdat de club dichtbij mijn huis ligt. Het lijkt me bovendien een prachtige club om voor uit te komen”, legt Bakker uit. De aanvaller ging vervolgens in gesprek met hoofdtrainer Martin de Groot, die hem het perspectief bij Swift schetste. “De trainer was druk op zoek naar extra versterkingen voor in de aanval en legde daarom uit wat mijn rol kon zijn. Dat gesprek verliep erg prettig.”

Hoewel Bakker van origine een centrumspits is, speelt De Groot met de gedachten om hem aan de zijkanten te positioneren. Dat vindt Bakker geen enkel probleem. “Bij Bennekom speelde ik in het verleden ook wel eens op die positie. Na de lange stop vind ik het vooral belangrijk om weer lekker te voetballen en mijn team te helpen. We zien wel op welke positie dat is.” Ondertussen richt Bakker zich volledig op zijn maatschappelijke carrière en heeft hij zijn droom om het betaalde voetbal te bereiken laten varen. “Ik wil met Swift goed presteren, zodat we in de Derde Divisie terechtkomen. Het zou mooi zijn om dat met deze vereniging te bereiken. Verder wil ik vooral weer plezier hebben in het voetballen.” Als aanvaller heeft Bakker eveneens een aantal doelpunten in gedachten. “Ik wil een vaste basisplaats bemachtigen en vervolgens 10 tot 15 doelpunten maken. Dat zou een mooi aantal zijn!”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Oscar Pieterse

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)