Swift te sterk voor Buitenveldert in derby van Zuid

In de zondag vierde klasse F heeft Swift een ruime overwinning geboekt. In de derby tegen Buitenveldert speelde het elftal van Johan van Wort een goede wedstrijd en stond het bij rust al met 0-4 voor. In de tweede helft vielen er minder treffers en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 1-5. Grote man bij Swift was Jeroen Acda, de middenvelder nam maar liefst vier treffers voor zijn rekening.

De eerste grote kans van het duel in Buitenveldert was voor de gastheren. Al na dertien seconden ging het mis in de opbouw van de bezoekers en kreeg Buitenveldert een levensgrote kans. De Swift-doelman was echter bij de les en behoedde zijn ploeg voor een zeer vroege achterstand. De eerste doelpoging van Swift was wel raak. Jeroen Aca kreeg de bal met de rug naar het doel aangespeeld, draaide weg bij zijn tegenstander en knalde het leer hard en fraai in de verre hoek. Niet veel later viel de tweede treffer. Acda speelde Jens Kimmel vrij en via de binnenkant van de paal schoot de linksbuiten raak: 0-2.

Buitenveldert - Swift

Buitenveldert wist ondanks de harde wind in de rug amper gevaar te stichten en had veel moeite met het sterke spel van de bezoekers. Swift combineerde er lustig op los en kwam via twee treffers van Acda op een comfortabele 0-4 voorsprong. Met deze stand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

In de tweede helft probeerde Buitenveldert er het beste van te maken. De thuisploeg zocht de weg naar voren en kwam vlak na de pauze op het scorebord. Een kopbal uit een corner werd door de bezoekers in eigen doel gewerkt en zorgde voor de 1-4. Maar in het verdere verloop van het duel wist Buitenveldert niet meer gevaarlijk te worden en hield Swift simpel stand. Twintig minuten voor tijd viel de 1-5. Na een fraaie actie van Joeri Nanov knalde Acda zijn vierde treffer van de middag achter doelman Thom Aussems. In de slotfase werd er niet meer gescoord en dus eindigde de derby in een 1-5 zege voor Swift.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.