Swift veel te sterk voor TOG

In Amsterdam-Oost heeft Swift zonder problemen van laagvlieger TOG gewonnen. Na een slordige eerste helft stelde het elftal uit Amsterdam-Zuid in de tweede helft orde op zaken. Het duel eindigde uiteindelijk in 0-6. TOG wacht door dit resultaat nog steeds op haar eerste zege en blijft dertiende. Swift stijgt één plek en bezet de zesde plek in de zondag vierde klasse F.

De eerste helft was erg rommelig. Swift speelde slordig en verloor vaak de strijd om de afvallende bal. TOG toonde veel inzet maar was te zwak om gevaarlijk te worden. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Een inzet van Michiel Thoonen werd een aantal keer van richting veranderd en belandde laag tegen de touwen.

In de tweede helft kwam Swift heel snel op 0-2. De TOG-doelman pakte een terugspeelbal klemvast waardoor Swift een vrije trap kreeg. Vincent Johnson ging achter de bal staan en schoot de 0-2 in de lange hoek.

De 0-3 was een cadeautje. Laurens van Beek snoepte de bal af van de TOG-doelman en schoot simpel raak. Doordat Bas Munnick en Justin van Oostendorp (twee keer) ook wisten te scoren eindigde het duel in een simpele 0-6 zege voor Swift.

Na afloop werd de uitslag op het digitale wedstrijdformulier verkeerd ingevuld. Hierdoor staat op het platform van de KNVB  dat TOG het duel tegen Swift met 6-0 heeft gewonnen. Op onze site is de uitslag wel correct vermeld en is dus ook de juiste stand van zondag 4F zichtbaar.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.