Swift verdedigt titel als kampioen van Amsterdam

Zaterdag Hoofdklasser Swift mag zich ook komend seizoen ‘de beste van Amsterdam’ noemen. De ploeg van Mark Evers verdedigde de titel op het vierde Kampioenschap van Amsterdam met succes. In de finale werd zondag Hoofdklasser OFC met 1-0 verslagen door een doelpunt van Max van Wakeren.

De ontmoeting zaterdagmiddag was een herhaling van de bekerwedstrijd een paar dagen eerder. Toen was Swift op bezoek in Oostzaan met 2-3 te sterk. De finale begon erg behoudend, ook omdat beide ploegen al een hele middag erop hadden zitten. Swift was in de halve finale met 1-0 te sterk voor WV-HEDW en daar kon het doelman Sieuwerd Teerink zeer dankbaar voor zijn. OFC behaalde de finale door DCG na strafschoppen uit te schakelen. Twee missers van DCG nadat de reguliere speeltijd geen winnaar opleverde (1-1) leverden OFC een plek in de finale op.

In die finale waren de eerste kleine kansen voor de Oostzaners. Frankie Zinhagel en Rachid el Yaghmouri konden er echter geen kracht of richting aan geven. Na de rust brak het spel meer open. Het resulteerde in twee goede kansen, alleen gingen een kopbal van Zinhagel en een schot van Marijn Sterk respectievelijk naast en over. De eerste keer dat Swift zich echt voor het vijandelijke doel liet zien – op een gelukje van Chelton Linger na – was het wel meteen raak. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Max van Wakeren laag in de verre hoek geschoten: 1-0.

De openingstreffer leek Swift te bevrijden, want de ploeg van Mark Evers ging beter voetballen. Toch probeerde OFC het heft in handen te nemen in de zoektocht naar de gelijkmaker. Het leverde echter niet meer dan een paar gemiste kansen op. Romano de Jonge, Marouane Bensabouh, opnieuw De Jonge, en Sterk zagen hun inzet stranden in de handen van Sieuwerd Teerink, die zijn doel schoon hield. Het leverde de doelman ook meteen de prijs van ‘Speler van het toernooi’ op. Swift verdedigde haar voorsprong en daarmee ook de titel als kampioen van Amsterdam. De ploeg van Mark Evers mag zich komend seizoen weer ‘de beste van Amsterdam’ noemen.

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)