Home / Vierde Divisie Zaterdag B / Swift doet zichzelf tekort met verliespartij tegen Urk
Martin de Groot

Swift doet zichzelf tekort met verliespartij tegen Urk

Swift heeft voor de tweede wedstrijd op een rij punten verloren. Waar het afgelopen week met 0-0 gelijkspeelde tegen SDC Putten, verloor het zaterdagmiddag met 2-3 van Urk.

De ploeg van hoofdtrainer Martin de Groot begon uitstekend aan de wedstrijd en legde het eerste half uur de tegenstander zijn wil op. Het resulteerde dan ook in een terechte voorsprong door een doelpunt van Carlos Groen. Aan het einde van de eerste helft gaf Swift het echter compleet weg. Door twee verdedigende fouten zorgden Klaas Romkes en Riekelt Nentjes ervoor dat Urk met een voorsprong de rust in ging.

Na de theepauze gaf Swift duidelijk meer druk, waardoor Urk weer achteruit moest lopen. Een half uur voor tijd zorgde Fidel Yilmaz voor de verdiende gelijkmaker, waarna Swift nadrukkelijk op zoek ging naar een nieuwe voorsprong. Het ging echter een hectische slotfase in, waarbij Raymond Manuputty een rode kaart kreeg. Swift zette alle zeilen bij om de laatste tien minuten het punt te behouden, maar in de slotfase lukte het Urk alsnog om de drie punten binnen te slepen.

De Groot zag Swift een goede wedstrijd spelen, maar was minder tevreden over de scherpte in de achterhoede. “We hebben een goed centraal duo staan, alleen moeten op dit soort momenten gewoon beter verdedigen. Qua veldspel hebben we het vandaag goed gedaan. We verdienden een overwinning, maar soms krijg je niet wat je verdient. Daar moet je dan mee omgaan.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)