Swift verliest in 93e minuut bij Zwaluwen’30: 1-0

Balend stapten de spelers van Swift van het veld. De zaterdag eersteklasser uit Amsterdam was zaterdag heel dicht bij een punt, maar ver in blessuretijd viel de 1-0. Niels Joren was het feestvarken aan de zijde van Zwaluwen’30. Door de late treffer verkleinde hij de achterstand op nummer twee Swift tot op een punt. ,,De goal viel uit een makkelijk gegeven vrije trap”, foeterde Swift-trainer Kees Oostermeijer.

Het team van Oostermeijer won zelf enkele weken terug op dezelfde wijze bij koploper Rijnvogels. ,,Deze keer staan wij aan de verkeerde kant van de medaille”, vervolgde Oostermeijer. ,,Heel erg jammer. We hadden kansen op een zege.”

Swift kon voorafgaand aan het duel uitstekende cijfers overleggen. De formatie won de eerste drie duels van de derde periode. Toch was het eerste gedeelte van de eerste helft voor de thuisploeg, maar verder dan wat kleine kansen kwam Zwaluwen’30 niet. Na twintig minuten nam Swift het initiatief over, maar de echte grote mogelijkheden kregen de Amsterdammers pas in de tweede helft. ,,We hadden twee goede kansen om op voorsprong te komen. Onder meer Tobias Kuijvenhoven kreeg een heel goede kans. ”

Het lukte Swift echter niet om het net te vinden. ,,Het werd spannend voor beide doelen. We kregen alle twee mogelijkheden.”

Het duel leek echter in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar Niels Joren dacht daar anders over. De speler van Zwaluwen’30 vond het net uit een vrije trap. ,,Ik kan mijn team niets verwijten. De overtreding werd gemaakt ter hoogte van het strafschopgebied. Het is natuurlijk onhandig om zo laat een overtreding te maken, maar dat kwam ook door de vermoeidheid.”

De doelstelling van Swift staat overigens nog fier overeind. ,,Het doel is om nacompetitie te halen. Als we goed blijven presteren, gaat dat zeker lukken.”