Swift verliest in doelpuntenfestijn van Jong FC Den Bosch

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft geen positief resultaat overgehouden aan het duel met de beloften van FC Den Bosch. De ploeg van Bart Logchies kwam twee keer terug van een achterstand, maar zag de bezoekers in de laatste minuut alsnog de volle buit grijpen: 4-5.

De toeschouwers aan het Olympiaplein werden getrakteerd op een waar doelpuntenfestijn. Dat werd geopend door Hoessein el Barnichi. Met twee treffers bezorgde de snelle aanvaller de Brabanders binnen een halfuur een 0-2 voorsprong. Swift kon de achtervolging inzetten en had deze achterstand nog voor de rust weggepoetst door twee standaardsituaties. Guido Moelee benutte een strafschop en Dennis Dinkgreve tekende uit een vrije trap voor de 2-2 ruststand.

In het begin van de tweede helft leek de thuisploeg de wedstrijd naar de hand te zetten. Mike Ruijter mikte echter net iets te hoog. Die kans was voor Jong FC Den Bosch de aanleiding om even een tandje bij te schakelen. Jaïro Schet herstelde de voorsprong namens de gasten en twintig minuten voor tijd voltooide El Barnichi zijn hattrick: 2-4.

De wedstrijd leek gespeeld. Toch slaagde Swift er opnieuw in een achterstand goed te maken. Guido de Graaf trok met twee treffers vlak achter elkaar de stand gelijk. De comeback loonde niet, want Dilivio Hoffman liet de Amsterdammers met lege handen achter door te profiteren van een onoplettendheid in de verdediging van Swift. Daarmee werd de eindstand op 4-5 bepaald.

Ondanks de nederlaag blijft Swift tiende staan. De ploeg van Bart Logchies lijkt niet meer in de nacompetitieproblemen te komen, maar is ook uitgeschakeld voor de strijd om de prijzen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)